Ki írja az új sikersorozatot?

-

Filmes időutazással és nagyszabású díjátadó gálával ünnepli a Megafilm az elmúlt negyedszázadot.

A Thália Télikertben március 30-án végre kiderül, kik kapják a Megafilm MEGAYOUTH-díjait. Az egész napos rendezvénysorozaton ismert filmesek várják azokat fiatalokat, akiket érdekel a filmkészítés, és komolyan szereznének ezzel a műfajjal foglalkozni. A workshopok és kerekasztalbeszélgetések után, egy különleges kiállítás keretében a Megafilm elmúlt 25 évének legsikeresebb filmjeinek képeit, plakátjait mutatják be a közönségnek, majd elkezdődik a fiatal forgatókönyvírókat díjazó gála, ahol kiderül, hogy kinek az ötletéből lesz filmsorozat, sőt egy közönségdíjas alkotás is lesz. A gálán Wolf Kati énekel, az eseményre pedig meghívást kapott számos olyan alkotó és művész, aki az elmúlt 25 évben a Megafilmmel dolgozott.

Mi is az a MEGAYOUTH?

Március 30-án, csütörtök este 19:00-kor kiderül, kik kapják a MEGAYOUTH pályázat fődíját. A Megafilm tavaly írta ki egyedülálló pályázatát; a Helmeczy Dorottya-Kálomista Gábor nevével fémjelezett produkciós cég pályázatára pályakezdő fiatal, 16-25 év közötti alkotóktól, 6-10 részes, televíziós minisorozat-forgatókönyv alapötleteket várt a neves filmes szakemberekből álló zsűri. A több mint 150 beérkezett pályaműből végül a szakmai zsűri kiválasztotta azt a hatot, melyek közül hamarosan kiderül, melyikből készülhet el a jövő legújabb sikersorozata.

A MEGAYOUTH esti díjátadója előtt egész napos szakmai napot tartanak a szervezők; a filmes szakma iránt érdeklődőket workshopokkal és kerekasztal-beszélgetéssel várják. Az előadók között olyan elismert filmes szakemberek találhatók, mint Divinyi Réka, Horváth András Dezső, Bendi Balázs és Somogyi György. A kerekasztalbeszélgetések témái is izgalmas kérdéseket boncolgatnak:

Milyen pályázati lehetőségek vannak forgatókönyvíróknak Magyarországon? Mit jelent a forgatókönyvek védelme: Milyen a pályázati rendszer írói szemmel? Melyek a legfontosabb szerzői jogi kérdések? Hogyan működik a magyar filmipar, és hol van a magyar kultúrában elfoglalt helye, de szó lesz arról is, hogy mitől jó egy forgatókönyv fejlesztői, alkotói és színészi szemmel?

A beszélgetéseken többek között olyan kiváló filmes szakemberek vesznek részt, mint Káel Csaba filmügyi kormánybiztos, Fonyódi Tibor író-forgatókönyvíró és a Nemzeti Filmintézet filmforgatókönyv fejlesztési vezetője, Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor producerek, Dombrvoszky Linda, Madarász Isti rendezők Divinyi Réka, Kovács M. András forgatókönyvírók, Kálloy-Molnár Péter, Dobos Evelin színművészek.

Így a résztvevőknek most különleges alkalmuk nyílik nem csak a szakma rejtelmeivel, hanem a kiváló szakemberekkel is megismerkedni.

Részvételre limitált számban még van lehetőség, részletek itt találhatóak:

Facebook esemény: https://tinyurl.com/3jej55ea

Honlap: https://megafilm.hu/cikkek/megayouth-szakmai-nap2

8 friss Oscar-díjas film, amit már otthonról is streamelhetsz

A Marilyn Monroe-ról készült film Arany Málna-díjas lett

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!