spot_imgspot_img
spot_img

8 friss Oscar-díjas film, amit már otthonról is streamelhetsz

-

Article Top Ad (AdSense)

Már otthonról is streamelheted 2023 Oscar-díjas filmjeinek javát. Mutatjuk a listát.

Az Oscar-díj a filmipar legrangosabb díja, és mint minden évben, hétfőn hajnalban a Filmakadémia idén is értékelte a tavalyi év legszínvonalasabb filmes teljesítményeit. A különböző, Magyarországon is elérhető streamingszolgáltatóknak köszönhetően már számos friss Oscar-díjas filmet megnézhetünk otthonról. A Magyar Filmadatbázis által összeállított alábbi listában megtalálhatod azokat a 2023-ban Oscar-díjjal elismert filmeket, amelyek itthonról is streamelhetőek a Netflix, az HBO Max, a Telekom TVGO és a Disney+ kínálatában. Bár ezek sok tekintetben nagyon eltérőek, de mindegyikükre igaz, hogy világszerte elnyerték a kritikusok elismerését és meghódították a közönség szívét. Szóval fogj egy kis ropogtatnivalót, dőlj hátra, és élvezd ezeket a díjnyertes remekműveket az otthonod kényelméből.

A kisfiú, a vakond, a róka és a ló

Oscar-díj: Legjobb animációs rövidfilm

Hol nézhető: Apple TV+

Hivatalos előzetes:

Charlie Mackesy bestseller könyve elevenedik meg ebben a gyönyörű animációs filmben, amelyet a NoneMore és a Bad Robot Productions készített. Meghitt ábrázolása a négy barát közötti valószínűtlen köteléknek, miközben felfedezik a kedvesség, a bátorság és a remény jelentését.

Navalnij

Oscar-díj: legjobb dokumentumfilm

Hol nézhető: HBO Max

Hivatalos előzetes:

Daniel Roher rendező megrázó dokumentumfilmben mutatja be az orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij életét és munkásságát. A férfi több éven át tartó korrupcióellenes harca során rengeteg nagyhatalmú ellenséget szerzett magának, köztük Vlagyimir Putyint is. Szüntelen harca kis híján az életébe került, amikor megmérgezték…

Pinokkió

Oscar-díj: legjobb animációs film

Hol nézhető: Netflix

Hivatalos előzetes:

Az Oscar®-díjas rendező, Guillermo del Toro és a díjnyertes stop-motion legenda, Mark Gustafson újragondolja Carlo Collodi klasszikus meséjét a fából faragott fiúról. Egy szeszélyes erőpróba Pinokkiót egy varázslatos, világokon átívelő kalandban sodorja, amely feltárja a szeretet életadó erejét.

Nyugaton a helyzet változatlan

Oscar-díjak: legjobb nemzetközi film, legjobb operatőr, legjobb filmzene, legjobb díszlet

Hol nézhető: Netflix

Hivatalos előzetes:

A Nyugaton a helyzet változatlan egy fiatal német katona megragadó történetét meséli el az első világháború nyugati frontján. Paul és bajtársai saját bőrükön tapasztalják meg, hogy a háború kezdeti eufóriája hogyan változik át kétségbeeséssé és félelemmé, miközben az életükért és egymásért harcolnak a lövészárkokban. Edward Berger rendező filmje Erich Maria Remarque azonos című világhírű bestsellere alapján készült.

Minden, mindenhol, mindenkor

Oscar-díjak: legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb film, legjobb rendezés, legjobb női főszereplő, legjobb női mellékszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb vágás

Hol nézhető: Telekom TVGO

Hivatalos előzetes:

Egy megállíthatatlan veszély fenyegeti az összes multiverzumot, azonban lehet, hogy még nincs minden veszve. A sötétség, ami fenyegeti az életünket, egy középkorú, kínai bevándorló, Evelyn (Michelle Yeoh) ellenállásába ütközik. Azonban az a probléma merül fel, hogy a közérttulajdonosnak jelen pillanatban nincs ideje az ilyen apróságokkal foglalkozni, mivel az éves adóbevallásának leadásával van elfoglalva.

Top Gun: Maverick

Oscar-díj: legjobb hang

Hol nézhető. SkyShowtime

Hivatalos előzetes:

Tom Cruise alakítja Pete „Maverick” Mitchellt, aki több mint harminc évet szolgált a flotta egyik legjobb pilótájaként. Jelenleg vakmerő tesztpilótaként dolgozik, és sikeresen kitér az előléptetés elől, ami földi szolgálatra kötelezné. Egy nap Mavericket összehozza a sors Bradley Bradshaw hadnaggyal (Miles Teller, Whiplash), aki a néhai barátja, Nick Bradshaw (vagyis Goose) fia. Maverick és Bradley egy különleges küldetésre készítik fel az új Top Gun növendékeket. Mavericknek szembe kell néznie legbelsőbb félelmeivel, miközben a múlt árnyaitól is kísérve küzd a bizonytalan jövővel. Végül egy nagyszabású küldetés során kell meghoznia a legnagyobb áldozatot…

Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Oscar-díj: legjobb jelmez

Hol nézhető: Disney+

Hivatalos előzetes:

A Fekete Párduc 2. című Marvel-filmben Ramonda királyné, Shuri, M’Baku, Okoye és a Dora Milaje felveszik a kesztyűt a világhatalmakkal szemben, ai T’Challa király halála után az országukat fenyegetik. Miközben a vakandaiak igyekeznek továbblépni, új utat kell kijelölniük a királyságuknak. A filmben egy új karakter, Namor, egy víz alatti, titkos világ királya is feltűnik, aki minden korábbinál nagyobb veszélyt jelent Vakanda létére.

Az elefántsuttogók

Oscar-díj: legjobb dokumentum rövidfilm

Hol nézhető: Netflix

Hivatalos előzetes:

Bomman és Bellie Dél-Indiában élő pár, akik életüket egy elárvult bébielefánt, Raghu felnevelésére tették fel, egyedülálló családot alkotva.

 

Íme a 2023-as Oscar gála legjobb pillanatai

Pedro Pascal: ki ez a szexi pasi, akiért megőrül a fél világ?

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!