Jack Lemmon titkos élete

-

Egy ikon, egy sztár, egy korszak meghatározó alakja, akiért nem mellesleg odavoltak a nők. A 95 évvel ezelőtt született Jack Lemmon kitörölhetetlen emléket hagyott a filmiparban. Az évforduló kapcsán pedig szemügyre vettük életének néhány olyan szegmensét, amelyet talán még a legvérmesebb rajongói sem tudtak.

Zongoralecke

Lemmon autodidakta módon, saját magát képezve tanult meg zongorázni. Az önkurzus remekül sikerült, olyannyira, hogy az 1980-as Tribute című filmnek már ő maga szerezte a zenéjét.

Alkoholizmustól az Oscarig

A színész egy időben súlyos italproblémákkal küszködött, amire kis híján a karrierje is ráment. Erőt véve magán azonban felülkerekedett a szenvedélybetegségén, mi több, előnyére tudta fordítani. Az 1973-as Mentsd meg a tigrist! című drámában ugyanis egy vietnámi háborús veteránt alakított, akinek szembe kell néznie az élet nehézségeivel. Lemmon az alakításhoz a saját alkoholizmusából merített ihletet. Ennek meg is lett a gyümölcse, ugyanis az Akadémia neki ítélte oda a legjobb férfi alakításért járó Oscart.

Kép: Flickr

Walter Matthau

Egy másik legendás színésszel, Walter Matthauval kivételes barátságot ápolt a színész. A cimborák kapcsolata kifizetődő munkakapcsolattá avanzsált, összesen ugyanis 10 filmben szerepeltek együtt. Lemmon egyetlen színésszel sem szerepelt ennél több filmben közösen. Kettejük leghíresebb és legközkedveltebb vállalása alighanem A szomszéd nője mindig zöldebb, illetve annak folytatása, a Még zöldebb a szomszéd nője című vígjátékok voltak.

Golfálmok

Lemmon mániákusan szeretett golfozni, ám hiába minden igyekezete, sosem tudott profivá válni. Egyes feljegyzések szerint 33 éven keresztül próbálkozott a Pebble Beach golf klubban, hogy szintet lépjen, de sosem sikerült neki.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!