spot_imgspot_img
spot_img

Izgalmas előadásokkal indítja az évadot a Vígszínház

-

Article Top Ad (AdSense)

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Vígszínház, amelyre a sajtó képviselőit is meghívták. Ha csak néhány pillanatra is, de betekinthettünk a kulisszák mögé, és mindent megtudtunk arról, milyen újdonságokkak készülnek idén a színház szerelmeseinek.

Már az esemény kezdetekor sejthető volt, hogy itt valami nagyon izgalmas készül. Aztán, egyszer csak, mintha egy előadásba csöppentünk volna, ismerős színészek tereltek minket a füsttel borított, sejtelmes színpadi díszlet között. Egyszerre volt ismeretlen és izgalmas, éppen mint a jelenlegi helyzet.

Régi klassikusok, modern történetek

Ennek jegyében Rudolf Péter színigazgató is egy rendhagyó eseménnyel indította az idei színházi évadot, amely egyszerre volt társulati ülés és sajtótájékoztató. A Vígszínház a régi sikerrel futó darabok mellett, a 2022/2023-as évadban nyolc bemutatót tervez, amelyek közül az elsőre október 8-án kerül sor. Franz Kafka A kastély című regénye alapján készült színdarabot – amely nem nélkülözi majd a megszokott „kafkai” groteszk elemeket és az abszurd fantáziát – Bodó Viktor rendezésében láthatjuk majd, olyan szereplőkkel, mint: Hegedűs D. Géza, Kovács Patrícia, ifj. Vidnyánszky Attila, Méhes László…

Rudolf Péter rendezésében érkezik Shakespeare utolsó, cseppet sem felhőtlen vígjátéka, a Szeget szeggel. A dráma középpontjában a politikai játszma, az őrült vágyak, a manipuláció, és persze néhány nevetséges balfácán áll. Az előadás egyszerre idézi a múltat és reagál a jelenre, hiszen a világ és a hatalom működése vajmi kevesett változott Jakab király trónralépése óta.

Már az új évben, februárban debütál majd a „Víg” legújabb, és az egész családnak remek szórakozást ígérő előadása, a Pinokkió, amely Carlo Collodi eredeti művét veszi majd alapul, de mégis az alkotók közös formálásában új életre kel.

Bemutatók a Pesti Színházban

A Pesti Színházban október 22-én debütál az Inkognitó című darab. A szokatlan történet középpontjában Albert Eintein agya, illetve annak elrablása áll, amelyet igazán rendhagyó kalandnak ígérkezik a színészek számára is: Nagy Ervin, Kovács Patrícia, Márkus Luca és Horváth Szabolcs négyen húsz karaktert játszanak majd el.

Ifj. Vidnyánszky Attila igazán nagy dobásra készül még karácsony előtt: színpadra állítja az első magyar musicalt, amely az 1961-es bemutatója idején felettébb formabontónak számított. Az Egy szerelem három éjszakája „fiatalemberek szemszögén keresztül mutatja be, miként lehet átvészelni egy olyan időszakot, amikor a világ szétesőben van.” A Radnóti Miklós sorsa által ihletett műben többek között Hegedűs D. Gézát, Nagy-Kálóczy Esztert, és Hirtling Istvánt is láthatjuk.

Nagy kedvencünk, Valló Péter is egy emlékezetes előadással készül, méghozzá egy igazi ikonikus és legendás darabot állít színpadra.  Tennessee Williams: Macska a forró bádogtetőn „három tönkrement házasságot, és az azok megmentéséért folytatott küzdelmeket elemzi. Úgy gondolom, ehhez a nézők biztosan fognak tudni kapcsolódni, hiszen kapcsolatainkban mindannyian átélünk hasonló konfliktusokat.” – meséli a rendező.

Házi színpadon a kortárs magyar dráma

A Vígszínház eltökélt művészi szándéka, hogy a Házi Színpadot az elkövetkezendő években a kortárs magyar dráma műhelyévé tegyék. Ennek megfelelően két nagyon fontos és társadalmi problémákat felvető darab kerül bemutatásra ebben az új évadban: novemberben Gardenö Klaudia rendezésében Komán Attila: K utazásai egy különös elfogyástörténet, amelynek középpontjában a kokain áll, november 26-án pedig Czukor Balázs rendezésében érkezik a Béranyák című előadás, amely valós dokumentumokból és történetekből áll majd össze.

Itt további érdekességeket olvashatsz a témában:

Balázsovits Edit: „A negyvenes nő már nem B-oldal”

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!