Íme a kristály, ami a legjobban illik hozzád

-

Íme minden, amit tudnod kell arról, hogy születési hónapod szerint melyik kristály illik hozzád.

A születési köveknek hosszú és gazdag története van, amely egészen a bibliai időkig nyúlik vissza. Idővel a köveket a tizenkét csillagjegyhez, majd végül a tizenkét hónaphoz társították. Manapság népszerű ajándékok születésnapokra, ünnepekre, évfordulókra és egyéb ünnepekre, és hordjuk a belőlük készült karkötőt, nyakláncot és fülbevalót. Az igazi rajongók az időszakosan megrendezésre kerülő vásárokon gyűjtik be kedvenceiket, és otthon már-már igazi gyűjteményt is fel tudnak mutatni.

Azt mondják, hogy minden kőnek egyedi jelentése és tulajdonsága van, ezért itt az ideje, hogy megtudjuk melyik kristály illik hozzánk.

Január: gránát

gránát-ásvány-kristály
Fotó: Jeff Schultz/flickr.com

A gránát többféle színben kapható, bár ami a születési köveket illeti, általában piros. Úgy gondolják, hogy ez egy nagyon megalapozó kő, amely visszahozza tulajdonosát a valóságba. Mivel a január a Bakok és Vízöntők hónapja, a gránát mindkét jegy számára kiváló. Mindkét csillagjegy számára nagyon fontos, hogy meglegyen a földelés, a ‘biztonságos tér’ annak érdekében, hogy képes legyen bátran felfedezni ismeretlent és új ötleteket és inspirációt szerezni. A gránát segíthet megőrizni határait, miközben segít felszámolni gátlásait és blokkjait, így biztonságban és támogatottságban érzi magát lelke valódi vágyainak felfedezésében.

Február: ametiszt

ametiszt-ásvány
Fotó: Renee Kiffin/unsplash.com

Az ametiszt február születési köve, amely feltűnő lila színéről ismert. Ez a kvarc egy változata, amely szilícium-dioxidból készült kemény, kristályos ásvány, és amelyet a Vízöntő és a Halak jegyekkel áll kapcsolatban. Az ametiszt olyan energiát hordoz, amely segít semlegesíteni az egyensúlyhiányt, és valóban segíthet megnyugtatni a Vízöntő és a Halak szélsőséges hajlamait. Egyúttal arra is emlékeztet, hogy testét és elméjét szent templomként kezelje, annak érdekében, hogy egészséges döntéseket tudjon hozni. Szerény véleményem szerint soha nem lehet körülöttünk elég ametiszt – és jó, ha mindig van a körnéykünkön ez a lila kristály…

Március: akvamarin

akvamarin-ásvány-kristály
Fotó: Marie Bellard/flickr.com

A márciusban születettek akvamarinja születési kővel rendelkezik. Világoskék színe jellemzi, nevét a tengervíz latin kifejezéséről, az “aqua marina”-ról kapta. Az akvamarin a berill ásvány kék fajtája, és arra ösztönöz, hogy kövessük a kíváncsiságunkat. Ezáltal segíthet kitörni az esztelen rutinokból, az elavult szokásokból és a félelem alapú gondolkodásból. Ez a csodálatos kő hasznos lehet a Halak számára, akiket sokszor túlterhelnek a részletek, vagy a tüzes Kosnak, aki túlzottan aktív és szenved a sok szellemi munkától.

Április: gyémánt

gyémánt-ásvány
Fotó: Bas van den Eijkhof/unsplash.com

Az egyik leghíresebb és legdrágább ember által ismert drágakő, a gyémánt az április születési köve, így a Kos és a Bika égisze alatt születettek egy részének ragyogó társa. A gyémánt neve a görög adamas szóból származik, ami legyőzhetetlent jelent. Ezek a rendkívüli kristályok segítenek támogatni bármilyen szándékot, amit kérsz tőlük. Ez a ragyogóan erős drágakő segít erősen kiállni saját sziporkázó igazságukért, és emlékezteti a szülötteket arra, hogy miben tehetségesek, és hogy mindig van fény az alagút végén.

Május: smaragd

smaragd-ásvány-kristály
Fotó: vvoennyy/envato.elements.com

A smaragd feltűnő zöld színét a benne nyomokban előforduló krómnak és a vanádiumnak köszönheti. A smaragd évszázadok és évezredek óta fényesen ragyog számtalan mitológiai történeten keresztül keresztül – jó okkal: ez a drágakő mindig hatalmas szerencsét, bőséget és egészséget jelentett. A növekedés és a kreatív megnyilvánulás erőteljes energiáit sugározza. A hírhedten makacs Bika és az örök kíváncsi, találékony és kreatív Ikrek igen hasznos kiegyensúlyozója lehet.

Június: igazgyöngy

igazgyöngy-ásvány
Fotó: Marin Tulard/unsplash.com

Az igazgyöngy történetesen az egyetlen élőlény által alkotott drágakő. Ezek a fényes drágakövek kalcium-karbonitból készülnek, csakúgy, mint a puhatestűek héja, ahonnan származnak. A gyöngyök fényes emlékeztetők arra, hogy gyakran az életben a legnehezebb dolgok azok, amelyek a legszebben alakítják a dolgokat. De ahogy egy puhatestűnek sok időbe és erőfeszítésbe telik, hogy egy homokszemet gyöngyé alakítson át, nekünk is sok időbe és odaadó lélekmunkába kerül, hogy legnagyobb kihívásainkat értékessé alakítsuk át. Az Ikrek esetében a gyöngyök segíthetnek lecsillapítani csapongó hajlamukat, míg a Rák esetében segíthetnek megnyugtatni az idegeket.

Július: rubin

rubin-ásvány-kristály
Fotó: theappreaiserlady/flickr.com

A júliusban születettek születési köve a feltűnő vörös rubin. Ez a drágakő átlátszó vörös korundból áll, amely az alumínium-oxid ásványi formája. A rubinok rendkívül erős földelő és védő kristály, amely rezonál a két alsó csakránkkal, ezzel segítve az önértékeléssel és a túléléssel kapcsolatos mélyben gyökerező problémákat. Akik ebben a hónapban születtek jól teszik, ha ezt a földelő és stabilizáló energiával veszik körül magukat.

Augusztus: peridot

peridot-ásvány
Fotó: unsplash.com

A peridot az ásványi olivin magnéziumban gazdag változata, amely zöld színét a benne lévő vasból kapja, és gyakran a vulkáni tevékenység területén található. Az élénkzöld peridot-t Pele-hez, a tűz és a vulkánok heves hawaii istennőjéhez kötik. Ahogy a vulkán és a tűz mindent feléget, ami az útjába kerül, a peridot segíthet megszabadulni minden visszatartó energiától, mint a féltékenység, a bizonytalanság vagy a határozatlanság. Az Oroszlán számára a féltékenység komoly kihívást jelent, és ők azok is, akik szeretnek a reflektorfényben lenni, míg a bizonytalanság és a határozatlanság gyakran az önkritikus Szűzek fő kihívása.A peridot segít az erős határok kialakításában és abban, hogy magabiztosan kiálljunk a döntéseink mellett, még akkor is, ha azok szembemennek a normákkal.

Szeptember: zafír

zafír-ásvány
Fotó: Sophie Louisnard/unsplash.com

Szeptember születési köve a mélykék zafír, amelynek neve a latin saphirus, és a görög sapherios szóból származik, és kéket jelent. A zafírt ősidők óta a ‘bölcsesség köveként tisztelik. Segít kapcsolatba lépni felsőbb énünkkel, aki a nagyobb képet látva globális perspektívából cselekszik, és valaki más cipőjében jár. Ez a drágakő arról szól, hogy  minden érdeket szem előtt tartva hozzon döntéseket. A szeptemberben született Szüzek és Mérlegek jól teszik, ha közel tartanak magukhoz a Zafírt, amely segít nekik az együttérzésben és távol tartja tőlük a kicsinyes, félelem alapú gondolkodást.

Október: opál

opál-ásvány
Fotó: Gary Pentin/flickr.com

Ha októberben születtél, a színes opál a születési köved. Ez egyfajta szilícium-dioxid, és technikailag mineraloidnak minősül.Ez a titokzatos kő végtelenül csillogó szivárványt rejt tejfehér mélységében, segítve, hogy ne feledjük a felszínen túlra tekinteni. Azt sugallja: nézz mélyebbre és nézz közelebbről az emberekre, helyekre, ötletekre és magadba. Ez a szivárványos drágakő segít egyensúlyban tartani a Mérleg természetes hajlamát a rend és az esztétikai szépség felé, hogy ne ragadjanak meg a felszíni felületességben, míg a Skorpiók számára az opál sokoldalú energiája megosztja többrétegű és mélységes személyiségüket.

November: topáz

topáz-ásvány
Fotó: Stan Celestien/flickr.com

Novemberben születtél? A születési köved a topáz, egy alumínium-szilikát ásvány, amely a benne lévő nyomelemektől függően a sárgás-narancssárgától az aranybarnáig, rózsaszínig  változhat. A topáz egy ősi drágakő, amely igazán “nemes” energiával vibrál. A magas erkölcsi elvekhez és ideálokhoz kapcsolódik, valamint ahhoz az embertípushoz, aki úgy dönt, hogy helyesen cselekszik, és amikor csak lehetséges, a szellemi magasabb úton jár. Különösen előnyös lehet, hiszen segít egyensúlyban tartani mind a Skorpiók, mind a Nyilasok azon tulajdonságait, hogy néha túlságosan belemerülnek a saját történeteikbe, de kiegyensúlyozza az önzésre és az önelégülésre irányuló hajlamukat is.

December: türkiz

türkiz-ásvány
Fotó: Svetkamenu Worlstones/flickr.com

És végül, de nem utolsósorban, a decemberiek születésköve, a türkiz, amely egy világos zöldeskék színű ásvány. Egy kémiai reakció során keletkezik, amely akkor következik be, amikor a víz bizonyos ásványi anyagokkal, például rézzel és alumíniummal átszivárog a sziklákon. A türkiz ősidők óta nagyratartott drágakő. Emlékeztet bennünket arra, hogy szükség esetén támogatást és gyógyulást meríthetünk a természetből – mindössze annyit kell tennünk, hogy kérjük. A decemberben született Nyilasok és Bakok esetében a türkiz különösen megnyugtató és támogató ásvány.

Ha bővíteni szeretnéd a kristálygyűjteményedet, most eljött az idő, hogy befektess a születési kövedbe, de persze a többi kő is bármikor hasznodra lehet.  Végtére is, soha nem lehet túl sok kristályunk – különösen, ha ilyen lenyűgözőek.

 

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!