spot_imgspot_img
spot_img

Így változtass az életeden, hogy magabiztosabb legyél!

-

Article Top Ad (AdSense)

Kétség nem fér hozzá, hogy azok az emberek, akikről csak úgy sugárzik a magabiztosság, könnyebben veszik az akadályokat. Azok az emberek, akik bíznak saját magukban több pénzt keresnek, jól működő kapcsolataik vannak, sikeresebbek magánéletükben és munkájukban egyaránt. Sajnos időről-időre egyre több ember küzd önbizalomhiánnyal és kételkedik saját képességeiben.

Az önbizalom nem a személyiség egyik jellemzője, nincs a génjeinkben kódolva. Ha valakinek kevés van, nem kell beletörődni, és a kezünket felrakva azt mondani: úgyse tudok rajta változtatni.

A magabiztosság egy olyan készség, amelyet bármikor el lehet sajátítani, lehet rajta dolgozni és lehet erősíteni. Ahogy minden más képességből, ebből is van, akit többel, míg másokat kevesebbel áldott meg a sors. Az önbizalom fontosságát mutatja az is, hogy gyakran többet ér, mint a gyakorlat és a tapasztalat. A pozitív és higgadt kisugárzás vonzza az embereket, akik úgy érzik biztosak lehetnek a kellő önbizalommal rendelkező társaik képességeiben.

Nem könnyű megtalálni a megfelelő mennyiségű önbizalmat, mert ha túl sok van belőle az arroganciához vezet, a túl kevés pedig sikertelenséghez. A kellő mennyiségű kitartás, higgadtság, merészség és alázatosság a legjobb recept egy magabiztos személyiség eléréséhez.

A magabiztosság két fontos eleme az önbecsülés és az énhatékonyság, vagyis az önmagunkba vetett bizalom, hogy egy adott helyzetben képesek vagyunk elvárásoknak megfelelően teljesíteni, és látjuk magunkat, amint elérjük a kitűzött célt és sikeresek vagyunk abban, amit csinálunk.

Egy magabiztos ember szereti a kihívásokat, szeret kipróbálni új dolgokat és nem riad meg attól, ha hibázik, mert tudja, hogy ez a fejlődés része. Hisz a folyamatos fejlődésben, amit nem eredményekben mér, hanem erőfeszítésekben. Egy magabiztos ember képes mások aránytalan ráhatása nélkül önálló döntéseket hozni, mert tudja mit akar. Egyszerre sebezhető és hiteles, mert lerakta láncait és szabadon él. De mit tegyenek azok, akik híján vannak az önbizalomnak és kételkednek önmagukban? A következő tevékenységekkel TE is könnyedén megtanulhatod, hogyan fejleszd az önbizalmad és élj magabiztosabban.

Út a magabiztossághoz: vegyél részt valamiben rendszeresen!

Akár egy új sportot próbálsz ki, akár csatlakozol egy klubhoz vagy egy jótékonysági cél érdekében önkéntes munkát vállalsz, több tapasztalatot szerzel, több emberrel kerülsz kapcsolatba, amelynél fogva fejlődik a magabiztosságod. Ez segít pozitív, egyenrangú kapcsolatokat létrehozni és gyakrabban érzed majd, hogy az emberek elfogadnak.

Önkéntes munkával is nő az önbizalmad, magbiztosabb leszel

Önbizalom erősítő: húzd ki magad, mosolyogj, és nézz az emberek szemébe!

Ha magabiztosnak nézel ki, magabiztosnak fogod érezni magad. A magabiztosság aurájától körülvéve a többi ember nagyobb valószínűséggel lát majd vonzónak és keresi a társaságodat, amely új lehetőségeket nyithat meg előtted. Ha valamiért nem érzed magad annyira magabiztosnak, amennyire szeretnéd, akkor egészen addig bújj a magabiztosság álarca mögé, amíg meg nem kapod tőle a szükséges erőt.

Legyen minden nap egy apró feladat, amellyel a komfortzónád határait feszegeted!

Minél többször hagyod el a komfortzónádat és kerülsz ki sikeresen egy ilyen helyzetből, annál többször tudatosul benned, hogy képes vagy rá. Minden nap szánj rá időt, hogy feszegesd a határaidat, hogy idővel komfortosan érezd magad kényelmetlen szituációkban is. Lehet, hogy nem mindig jársz sikerrel, de hibázni emberi dolog és a tanulási folyamat része.

önbizalom
Magabiztosság, önbizalom, pozitív kisugárzás – a sikerhez vezet

Légy pozitív, mondj igent!

Sok módja van annak, hogy megváltoztassuk a dolgokhoz való negatív hozzáállásunkat. Vizsgáld meg a negatív gondolataidat, és emlékeztesd magad arra, hogy a pozitív megközelítés milyen jó hatással van az önbizalmadra. Néhány stratégia, amely segíthet: nem kell felnagyítani a dolgokat, még csírájában fojtsd el a negatív gondolatokat, fogadd el a hibáidat és a tökéletlenségedet, ne kritizálj, hanem bátoríts, légy elfogadó és kedves magaddal, fókuszálj arra, amiben jó vagy, és ne arra, amiben kevésbé.

Tűzz ki kisebb, könnyen elérhető célokat – magabiztosabb leszel!

Minden nagy cél megvalósítása kis lépésekkel kezdődik. A kezdeti és gyorsan elérhető sikerek büszkeséggel töltenek el és motiválttá tesznek. Éppen ezért érdemes kisebb rész célokat kitűzni, amelyek könnyen teljesíthetők, és amelyek által egyre magabiztosabbak leszel, és így haladni a nagybetűs CÉL felé.

Vezess be egy napi szokást!

Tudósok megfigyelték, hogy a rituálék által magabiztosabbnak érezzük magunkat. Bármilyen kicsi szokást napi rutinná fejlesztve a viselkedésed részévé tudod tenni (például ébredés után meginni egy pohár vizet), amelyet aztán már olyan automatikusan fogsz csinálni, hogy észre se veszed. Csak próbáld ki, és nézd meg hová vezet…

Minden este írj össze 5 dolgot, amelyért aznap hálás vagy!

Elképzelni sem tudod, hogy mennyi előnye van annak, ha elkezded gyakorolni, hogyan légy hálás. Alapjaiban változtatja meg életedet, hiszen nem csak elkezded pozitívan látni a dolgokat, és észreveszed a szépet és a jót, de nő a magabiztosságod, együttérzőbb leszel és az immunrendszered is erősödik.

Kezdj el edzeni vagy mozogni, mert az is fontos az önbizalomhoz, amit a tested mutat rólad!

Az önbizalomnak sok köze van ahhoz, amit elhiszünk magunkról és ahhoz, amit szeretnénk elérni. A legtöbb ember akkor érzi magát magabiztosnak, ha jól érzi magát a bőrében és elégedett a testével. Amikor Te is jól vagy fizikailag, akkor mentálisan is erősnek, hozzáértőnek és sikeresnek érzed magadat. Ha elkezdesz sportolni, az rengeteg plusz energiával tölt fel és magabiztossá tesz, arról nem beszélve, hogy ha feszesebb a tested és megszabadulsz néhány felesleges kilótól máris megnő az önbizalmad. Kezdd el kis lépésekkel, eleinte napi 5 perc edzés is megteszi, aztán növelheted, amíg jólesik.

Ahogy Rómát sem egy nap alatt építették fel, úgy itt se egyik napról a másikra várjuk, hogy megváltozzanak a dolgok. De minden nap tehetünk a fejlődés és a siker érdekében.

Ha még szeretnél hasonló cikkeket olvasni, akkor ezeket Neked ajánljuk.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!