spot_img
spot_img
spot_img

Idén sem marad el a Bárány Napok!

-

Article Top Ad (AdSense)

Augusztus 7-8-án harmadik alkalommal rendezik meg a Bárány Napokat Magyarországon. A hazai fogyasztók még ritkábban választják a bárányhúst, de ez az esemény kitűnő alkalom arra, hogy minél többen kedvet kapjanak hozzá! A Bárány Napok célja, hogy finomabbnál finomabb ételekkel ismerkedhessenek meg az étterembe járók.

A Bárány Napok célja, hogy minél több étterem kínálatában szerepeljen ez a különleges és egyelőre ritkán fogyasztott húsféle. Az eseményt immáron harmadik alkalommal rendezik meg. A szervezők tartottak attól, hogy az eredetileg tavaszra tervezett akciót az idei járvány derékba töri, azonban a legnagyobb örömükre nem csökkent az éttermek lelkesedése, idén is országszerte csaknem ötven helyszín közül választhatnak a vendégek.

A teljes lista itt található: https://barihus.hu/barany-napok-2020-augusztus-7-8/

Akik kedvet kaptak a Bárány Napok kapcsán, hogy otthon is bárányhúsos ételt készítsenek, nem kell keresgélniük! A www.barihus.hu oldalra ellátogatva számos ínycsiklandó, otthon is elkészíthető recept várja őket, illetve bővebb információkat találhatnak mind az európai bárányhús fogyasztási trendekről, mind és a húsfajta fogyasztásának előnyeiről is.

Hiszen a bárányhús fogyasztása nemcsak finom, de egészséges is! A bárányhúsról érdemes tudni, hogy az iparilag előállítottakhoz képest magasabb minőségű élelmiszer. A legeltetésnek köszönhetően az állatok a szabadban nevelkednek, mozognak és ezáltal jobb a zsírsavösszetételük is. A legeltetés egyben a környezetre is jó hatással van, a helyben termelés és fogyasztás pedig tovább csökkenti az ártalmas környezeti hatásokat, például a szállítás minimalizálásával.

A Bárány Napok egy spanyol-magyar multi promóciós program keretében kerül megrendezésre. A két ország ágazatainak együttműködése mellett lehetőség nyílik a spanyol fejlesztések megismerésére és hasznosítására, valamint a hazai eredmények spanyol kollégák számára való átadását is lehetővé teszi.

A program legfőbb célkitűzése, hogy újra ismertté tegye a bárány- és juhhúst a fogyasztók körében. Jó ok van erre, hiszen a fogyasztásuk számos előnyös hatással bír. Egészséges, könnyen elkészíthető ételt jelent a bárányhús, amely egyszerű, de különleges fogásokként hétköznapjaink vagy ünnepi asztalaink részévé válhat.

 

FRISS CIKKEINK

Mindenki a mesterséges intelligenciát akarja a társkeresőknél

Versenyt futnak az online randialkalmazások a mesterséges intelligencia-alapú asszisztensek fejlesztésében, amely a Z-generáció frusztált tagjait segítené a romantikus beszélgetésekben.

Brutálisan jó funkciót kap a mobilos Gmail

Első körben az Android felhasználók kapják meg a mobilos Gmail újítást, ami igazán nagy segítség lesz a levelek kezelésében.

Csúnyán köhög? Majd a Google megmondja, mi a baj

A bioakusztika egy új, izgalmas terület, amely a biológia és az akusztika kombinációján alapszik, és amelynek segítségével – akár állati, akár emberi hangokból – számtalan információt nyerhetünk. Főleg, ha mindezt a mesterséges intelligencia segítségével tesszük, és ha a projektet a világ egyik legnagyobb tech-cége vezeti.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!