Idén sem marad el a Bárány Napok!

-

Augusztus 7-8-án harmadik alkalommal rendezik meg a Bárány Napokat Magyarországon. A hazai fogyasztók még ritkábban választják a bárányhúst, de ez az esemény kitűnő alkalom arra, hogy minél többen kedvet kapjanak hozzá! A Bárány Napok célja, hogy finomabbnál finomabb ételekkel ismerkedhessenek meg az étterembe járók.

A Bárány Napok célja, hogy minél több étterem kínálatában szerepeljen ez a különleges és egyelőre ritkán fogyasztott húsféle. Az eseményt immáron harmadik alkalommal rendezik meg. A szervezők tartottak attól, hogy az eredetileg tavaszra tervezett akciót az idei járvány derékba töri, azonban a legnagyobb örömükre nem csökkent az éttermek lelkesedése, idén is országszerte csaknem ötven helyszín közül választhatnak a vendégek.

A teljes lista itt található: https://barihus.hu/barany-napok-2020-augusztus-7-8/

Akik kedvet kaptak a Bárány Napok kapcsán, hogy otthon is bárányhúsos ételt készítsenek, nem kell keresgélniük! A www.barihus.hu oldalra ellátogatva számos ínycsiklandó, otthon is elkészíthető recept várja őket, illetve bővebb információkat találhatnak mind az európai bárányhús fogyasztási trendekről, mind és a húsfajta fogyasztásának előnyeiről is.

Hiszen a bárányhús fogyasztása nemcsak finom, de egészséges is! A bárányhúsról érdemes tudni, hogy az iparilag előállítottakhoz képest magasabb minőségű élelmiszer. A legeltetésnek köszönhetően az állatok a szabadban nevelkednek, mozognak és ezáltal jobb a zsírsavösszetételük is. A legeltetés egyben a környezetre is jó hatással van, a helyben termelés és fogyasztás pedig tovább csökkenti az ártalmas környezeti hatásokat, például a szállítás minimalizálásával.

A Bárány Napok egy spanyol-magyar multi promóciós program keretében kerül megrendezésre. A két ország ágazatainak együttműködése mellett lehetőség nyílik a spanyol fejlesztések megismerésére és hasznosítására, valamint a hazai eredmények spanyol kollégák számára való átadását is lehetővé teszi.

A program legfőbb célkitűzése, hogy újra ismertté tegye a bárány- és juhhúst a fogyasztók körében. Jó ok van erre, hiszen a fogyasztásuk számos előnyös hatással bír. Egészséges, könnyen elkészíthető ételt jelent a bárányhús, amely egyszerű, de különleges fogásokként hétköznapjaink vagy ünnepi asztalaink részévé válhat.

KIADVÁNYAINK

FRISS CIKKEINK