spot_imgspot_img
spot_img

Holnap indul Budapesten a Brain Bar jövőfesztivál

-

Article Top Ad (AdSense)

A Brain Bar témái között idén is kiemelten fontos helyet kap a környezetvédelem és földünk jövője. Több országból érkeznek a legnagyobb szakemberek, hogy szeptember 9-10-én átadják tudásukat a látogatóknak. Eszközeik igen változatosak, de a céljuk ugyanaz: megmenteni bolygónkat és megalapozni egy élhetőbb jövőt. Hogy mik ezek az eszközök, és vajon visszafordítható-e a visszafordíthatatlan? A válaszok kiderülnek a Millenárison rendezett jövőfesztiválon.

Magyarországon először tekinthetik meg és próbálhatják ki személyesen a látogatók Tomáš Žáček ökokapszuláját (Ecocapsule). Az újrahasznosított kapszula mindössze 6 négyzetméter, benne minden komforttal, lakója teljesen a természetre bízhatja magát, hiszen megoldásai önfenntartható módon működnek. Igazi futurisztikus élményt kínál a találmány, amelynek útjáról személyesen mesél majd feltalálója.

Tomáš Žáček

Egy olyan minőségi autó belső tervezéséhez, mint a Lamborghini, nagyban kell gondolkodnia és terveznie egy szakembernek. Tereza Nikolova a világ egyik vezető autómárkájának designere a csúcsminőség jegyében tervezi a jövő járműveit – és kilométerekről kiszúrja, ha valami csak látszólag fenntartható. Milyen anyagokból épül a jövő? Milyen korszakalkotó megoldásokra számíthatunk az autóiparban?

Tereza Nikolova

Benji Backer az Egyesült Államokban alapított környezetvédő mozgalmat a Republikánus Párt berkein belül. Konzervatív és vérbeli klímavédő, idén szeptemberben pedig Budapestre látogat, hogy elmagyarázza, miként fér meg egymás mellett két szenvedélye. Előadásának fő kérdése, hogy „kétpártivá tehető-e” az éghajlatváltozás kérdése.

Benji Backer

Ryan Hickman nevéhez 12 éves korára több mint 1 millió újrahasznosított palack, több tonna összeszedett szemét, számos megtisztított kaliforniai partszakasz, és nem utolsó sorban egy saját vállalkozás is fűződik. Madaras Liz és társa találmányának köszönhetően az egész világ fellélegezhet – szinte szó szerint, hiszen már majdnem belefulladt a sok műanyag hulladékba. A két magyar lány még egyetemista éveik alatt előállítottak egy olyan baktériumkoktélt, amely 7 hét alatt képes lebontani a háztartásokban keletkező műanyagszemetet. Céget is alapítottak; a Poliloop műanyagevő baktériumai iránt már óriási az érdeklődés, befektetőik között ott találjuk az amerikai Techstarst is.

Ryan Hickman
Madaras Liz

További előadók és részletek a brainbar.com-on, valamint a Brain Bar Facebook-eseményében találhatók.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!