spot_imgspot_img
spot_img

Pannonhalmára költözött a legszínesebb gasztrofesztivál

-

Article Top Ad (AdSense)

Szeptember 11-12-én rendezik meg a hazai gasztronómia legszínesebb fesztiválját, az ART Pikniket. Az egyedülálló művészi gasztroshow a kulináris élvezeteket vegyíti a vizuális kultúrával, az ország sztárséfjeinek közreműködésével – idén új helyszínen.  

Az ART Piknik a legjobb hazai éttermek részvételével, izgalmas ételekkel és ízekkel várja a gasztronómia szerelmeseit, új helyszínen, Pannonhalma központjában. A gasztroshow idén termelői piaccal bővült, ezzel is támogatva a hazai kézműves termelőket, ők a rendezvény mindkét napján várják portékáikkal a fesztivál látogatóit. 

Aki járt már az elmúlt években az – akkor még Győrben megrendezett – ART Pikniken, annak valószínűleg már a rendezvény neve hallatán összefut a nyál a szájában. Nem csoda, hiszen a program két napja alatt a hazai gasztronómia krémje teszi tiszteletét Pannonhalmán. Köztük olyan éttermek, amelyeket az ínyenceknek nem kell bemutatni – a többieknek pedig erősen ajánlott a megismerésük -, mint az encsi Anyukám mondta, a tatai Platán, vagy Szabadfi Szabolcs, azaz „Szabi, a pék” szentendrei étterme, a Panificio Il Basilico. A megye is képviselteti magát, a pannonhalmi Viatorral és a soproni Harrer Chocolat finomságaival, de érkeznek kitelepülő éttermek az ország számos tájáról, Palkonyától Köveskálig. 

Az ízletes csemegéket nemcsak minőségi italok, hanem művészeti programok is kísérik, hiszen az  élvezetekből és élményekből soha nem elég. Felsorolni is nehéz lenne mindet; a #vegyélhazait piac mellett most nyílik meg az Art Flexum Nemzetközi Művésztelep, valamint Mr. Tibowsky kiállítása, mintás tányért készíthetünk a Vadvirágos porcelánok workshopon és kollázst Mr.Tibowsky alkotóműhelyében, és kerekasztal-beszélgetésen derül ki, mit jelent az innováció a gasztronómiában. Lesz még könyvbemutató és művészbeszélgetések, szabadtéri festés és pop-up galéria, egyszóval minden, mi szem-szájnak ingere – és ez most szó szerint értendő!

„Nagyon várjuk a találkozást, hogy újra együtt ünnepelhessük a hazai gasztronómiát, s elhozzuk a szakma legjobbjait”, mondja Horváth Gábor ART Piknik alapítója, akinek megkeresését örömmel fogadta Pannonhalma városa. 

„Számunkra fontos, hogy minél többen ismerjék meg településünket, amihez ez a gasztronómiai és művészeti rendezvény kiváló alkalom. Az itt élő emberek számára is fontos, hogy minőségi rendezvények színesítsék az évet, s reményeink szerint az Art Piknik hosszú időre megtalálja helyét Pannonhalmán, kiegészítve ezáltal az éves rendezvények sorát”, vallja Vas Gábor, Pannonhalma polgármestere. 

Az ingyenes programoknak a Fő tér, a Major (Pausa-udvar), és a Liget ad helyet, szombaton 12-21 óra, vasárnap 12-18 óra között.

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!