spot_imgspot_img
spot_img

Hipergyors lesz az új iPhone 14 és az akkuja is tovább bírja

-

Article Top Ad (AdSense)

A szeptember izgalmas hónap az Apple rajongók számára: a techóriás szinte minden évben ebben a hónapban dobja piacra a legújabb okostelefonját, az iPhone 14 pedig az elmúlt évek legnagyobb változásait tudhatja magáénak.

A telefonról kiszivárgott eddigi pletykák alapján az elmúlt években nem volt ekkora fejlesztés az Applenél, mint ami a mostani szériában várható. Beszélnek még karcsúbb, új dizájnrról, egy villámgyors A16 Bionic chipről és egy élesebb, 48 MP-es főkameráról is. Állítólag a Mini készülékek eltűnnek a palettáról, helyüket 6,7 hüvelykes Max modellek veszik át.

Íme a legnépszerűbb pletykák:

  • A képminőség brutális javulását jósolják, ugyanis a hírek szerint a 14-ben megnövelik a főkamera felbontását 48 megapixelre. Érdekes, hogy ez már 2015 óta nem változott az Applenél – azóta is fennálló 12 megapixelhez képest ez nagy ugrásnak tekinthető.
  • A telefon hivatalos piacra dobása 2022. szeptember közepén várható, és körülbelül egy héttel később kerül a boltokba.
  • Minden jel arra utal, hogy az 5,4 hüvelykes iPhone mini sorozat megszűnik és 2022-ben a Max modell lép a helyére. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy továbbra is négy modellt kapunk, de ahelyett, hogy ezeket egy kicsire, két közepesre és egy nagyra osztanák, két közepes és két nagy telefon közül választhatunk.
  • A 14 Pro verziója megkapja az Apple idei új processzorát, az A16-ost. Ez sokat nem mondhat, viszont ha összehasonlítjuk a iPhone 13 készülék processzorával, azt láthatjuk, hogy az A16-os számítási sebességben 42, grafikai teljesítményben pedig 35%-ot ver az A15-re, ami tényleg nagymértékű javulás.
  • Az hosszabb üzemidő is hangsúlyt kapott az idei telefon fejlesztése során, a 14-es termékcsalád összes készüléke átlag 2 óra 10 perccel tovább bírja majd töltöttség nélkül, mint a tavalyi generáció.

Új színek is érkeznek

A Front Page Tech videója szerint az iPhone 14 úgy fog kinézni, mint egy iPhone 12 és egy iPhone 4 keresztezve. Feltételezhető, hogy az oldalai titánból készülhetnek, ami keményebbé és erősebbé teheti az egész vázat, mint amit a korábbi iPhone-oknál megszokhattunk, míg az szokásos üveghátlap maradt egy lehelletnyi szatényfénnyel ötvözve.

A jelek szerint az Apple egy sor finomítást fog összeállítani annak érdekében, hogy a nagyobb iPhone egyben egy karcsúbb készülék is legyen,  és a lehető legnagyobb képernyőterületet kapja meg anélkül, hogy elveszítené a hatékony és biztonságos arcazonosításhoz szükséges szenzortechnológiát.

Drágulás jön

A legutóbbi infók alapján az iPhone 14 megjelenése szeptember 13-ra várható. Egy jelentés azonban azt állítja, hogy a négy új iPhone-modell egyike három hetet késik a tervezett ütemezéshez képest a kínai Covid-zárlat, és ennek az ellátási láncra gyakorolt következményei miatt.

Ami az árat illeti, mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk, a 14-es szériához tartozó modellek közül három esetében még áremelés is várható. Az alap iPhone 14 ára várhatóan 300 ezer forint körül mozog majd, az új iPhone 14 Max pedig 340 ezer forintos áron kerülhet ki a polcokra.

A Pro modellek ára még inkább meredek: 410 ezer forint körül mozog majd, ami 40 ezer forinttal több, mint a tavalyi modell Pro verziója. A Pro Max hasonló növekedést mutat a becsült 450 ezer forintos árral. Az árakat csak pletykák és kiszivárogtatások alapján találgatják a tech guruk, a biztos infóért mindenképp várnunk kell a szeptemberi megjelenésig.

Források: MacWorld, Telex 

5G-s otthoni internetszolgáltatást indít a Yettel

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!