Hasznosítsd megunt ruháidat: adakozz és védd a környezetet!

-

Budapesten, a Westendben április 22-én, a Föld napján nyílt meg a ReStore használtruha-gyűjtő helyisége. Egy igazán nemes cél érdekében alakították ki az első emeleti hangulatos helyet, ahova elviheted megunt holmijaidat és fenntarthatóságról szóló workshopokon is részt vehetsz.

 

Segíteni jó!

Ha fontosnak tartod, hogy a magad módján tégy a környezetért, ha szeretsz másokon segíteni, akkor most ezt a két dolgot össze tudod kötni. A Westendben nyílt ReStore üzletben ugyanis várják a zsákokba pakolt ruhákat, amikért cserébe még ajándékra és kedvezményekre beváltható pontokat is kapsz.

A ruhákat műanyag zsákban lehet leadni, és magukat a zsákokat is újrahasznosítják. Zsákot a helyszínen tudnak neked biztosítani, ha nem lenne nálad. Minden ruhaleadásnál 100 pontot adnak a Westend Appban, amit azonnali ajándékokra és kedvezményekre, faültetésre is tudsz fordítani. A  Woodapest csapatának hála még a kerület fásításához is hozzá tudsz járulni.

 

Mi lesz a leadott holmikkal?

Egészen meglepő módon a ruhák csupán 1% nem újrahasznosítható, így többféle módon kapnak új életet az anyagok. A cuccok 55%-65% értékesítésre, adományozásra kerül, a csapat együttműködik a Magyar Vöröskereszttel. A zsákba tett holmik egy része ipari törlőrongyként kap második életet, némelyikből fonalat, textil alapanyagot készítenek, és van olyan is, ami másodlagos tüzelőanyagként újrafelhasználásra kerül.

A ruhák válogatását egy félautomatizált rendszer segítségével a 15 éves ruhagyűjtési tapasztalattal rendelkező Textrade végzi, biztos lehetsz benne, hogy minden beadott darab jó helyre kerül.

 

Hulladékból ékszert!

A ReStore egy többfunkciós hely kíván lenni. A ruhagyűjtésen kívül környezetvédelem témában workshopokat is tartanak. A Föld napján Cirrhopp workshopot tartottak Balogh Kingával, a brand tervezőjével, akivel  újrahasznosítható anyagokból,  csomagolási hulladékból és megunt ruházatból lehetett ékszereket, kiegészítőket készíteni.

A tematikus eseményekért és a jótékonysági akciókért érdemes figyelni a ReStore oldalát.

Kapcsolódó cikkeink:

Gyönyörű ékszerek növényekből

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!