Gyönyörű ékszerek szinte ingyen

-

Ha szereted az egyedi ékszereket, és örömmel készítenél akár ajándékba is párat valamelyik szerettednek, ismerősödnek, akkor az ötleteink közt biztosan sok izgalmas darabot találsz.

Olcsó, egyedi, könnyen elkészíthető fülbevalókat és nyakláncokat mutatunk az újrahasznosítás jegyében.

 

Angyalszárnyak

A bőr remek alapanyag azok számára is, akik nem kézműveskednek túl gyakran, vagy nincs kézügyességük. Ha van olyan használt, leharcolt bőrből készült táskád öved, amit már biztos nem fogsz felvenni, akkor újrahasznosíthatod. De egyes bőrdíszművesek is árulnak kisebb-nagyobb zsákokban nagyon olcsón maradék anyagot.

Az angyalszárnyak több rétegesek is lehetnek, de egyetlen, hozzád illő szín is jól mutathat a füledben. Vágj ki a bőrből csepp vagy levél formát, és ezeket vágdosd meg. Hobbikellékesnél, méteráru boltban beszerezhető karikára illeszd fel őket! A karikát ollóval össze tudod szorítani és még ragasztásra sincs szükség.

kép: velmajewelry,etsy.com

 

Csillogó korongok

Egyik kedvenc anyagom a hőre keményedő gyurma, ami sütőben, de akár felforralt vízben is megkeményedik. Ez a sok-sok színben kapható anyag rengeteg lehetőséget rejt magában.

Hobbikellékesnél, de néha a Flying Tigerben is találhatsz különféle színben ilyen gyurmát.

Hogy csillogós lehessen a fülbevalód, rejts a kiválasztott színek közé egy-egy arany, ezüst, kék, lila csillogós csipetet. Tépj ki a gyurmákból egy-egy darabkát és formázz ezekből golyót! Ezután dolgozd bele a csillogós darabokat, végül lapogasd le a golyókat tenyérrel! Minden esetben egyedi mintát kapsz.

A csillogást utólag festékkel, de körömlakkal is megoldhatod, egyszínű gyurmakorongokat is lefesthetsz kifőzés után, remek festékek kaphatóak erre a célra.

Bedugós fülbevalóalapot használj, erre rá tudod a kifőzött vagy kisütött gyurmaékszeredet ragasztani.

kép.pinterest

 

Vidám, színes pomponok

Ez is egy nagyon egyszerűen megvalósítható ötlet, semmiféle kézügyességet nem igényel. Pomponokat nagy kiszerelésben, többféle méretben is árulnak olcsón. Szükséged lesz még kapcsokra és fülbevalóalapra. A pomponokat tűvel és cérnával is össze tudod fűzni, a kapcsok és a fülbevalóalap összekötése sem nehéz.

kép:pinterest

 

Kávékapszulából szépségek

A Nespresso kávékapszulákban is rengeteg lehetőség rejlik. Én párat kiklopfoltam,és rájöttem, hogy mutatósak kilapogatva, érdemes kezdeni velük valamit. Gyöngyöket ragasztottam a színes kapszulákra, majd ezeket egy félbevágott filc korongra ragasztottam. Messziről akár tűzzománcnak is nézhetnénk őket.

kép: R. Szabó Zsuzsa, bcoolmagazin

 

Pamut pólóból is lehet alapanyag

Ha vannak használaton kívüli pamut pólóid, szoknyáid, ruháid, akkor most megújulhatnak, ékszerré válhatnak. Vágj ki ujjnyi vastag csíkokat az anyagból, majd csiga formába tekerd fel ezeket. Az így elkészült pamutcsigákat ragaszd össze, és rögzítsd egy láncra kapocs segítségével.

kép: tatertotsandjello.com

Ha hasonló témában még olvasnál, ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Mutatós adventi és ünnepi díszek az otthonodba

Formabontó adventi asztaldíszek

 

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!