spot_imgspot_img
spot_img

Harc az igazságért!

-

Article Top Ad (AdSense)

Interjú Polesz Anitával, a B COOL Magazin újságírójával.

A könnyedebb témákat szereted vagy van olyan is, amelynek feldolgozása hasznos lehet a társadalomnak?

Az állatvédelem egy olyan téma, amivel szívesen foglalkozom, és amivel gyakran segíteni is tudok. Újságíróként többször volt lehetőségem olyan ügyekbe belefutni, amelyek valahol, valamiért megrekedtek a bürokrácia útvesztőiben. Ilyenkor jó újságírónak lenni, hisz többször elég egy jól irányzott kérdést feltenni az illtékes szerveknek, hogy utána nézzenek az ügynek és segítsenek. Pár éve egy ilyen kérdés az állásomba került, politikát éreztek ki belőle, pedig nem volt.

Pár évvel ezelőtt egy kutyamentő csapat Spanyolországba utazott bántalmazott galgókat menteni, és amikor elindultak haza az agarakkal, különböző adminisztratív okokból elvették tőlük az állatokat az ebteleptől pár száz méterre. Megkerestem az illetékes szerveket, akiknek kellemetlenné vált, hogy egy újságíró is érdeklődik az ügy iránt, és pillanatok alatt sikerült mindent megoldaniuk. A kutyák azóta Magyarországon már szerető gazdiknál élnek.

Szeretsz jönni-menni, sajtótájékoztatókra járni. Milyen volt számodra home officeban dolgozni?

Nem nekem találták ki, igaz egy héten pár napot szívesen eltöltök benne, de minden nap már nem szeretem. A home office-ba kényszerült emberek többet olvastak, tehát nagyobb igény jelentkezett a munkánkra. A Covid negatív hatása számomra csak annyi volt, hogy egyáltalán nem lehetett rendezvényekre járni, emberekkel találkozni. Főleg telefonon zajlottak az interjúk, ami nem ugyanaz, mint egy jó kávé mellett elbeszélgetni egy hangulatos cukrászdában. Nem szeretek folyamatosan otthonról dolgozni, ahol nem is tudok kizárólag a munkámra koncentrálni, hol a kutya akar sétálni, hol a gyerek éhes. Sokkal jobban szeretek bemenni a szerkesztőségbe a kollégákhoz, beszélgetni velük. Mindig hallok valami érdekeset, amivel kedvem lesz foglalkozni.

Mi kapcsol ki a legjobban a hétköznapokban?

A vidéki élet, a kertészkedés, a szőlőművelés, a földmunkák. Élvezem az egyszerű hétköznapi életet, a körülöttem csiripelő gyurgyalagokat, vidéki illatokat, naplementét, a kutyasétáltatást, amikor nem kötelesség, hanem klassz, közös program. Egyre nyitottabb vagyok az egyszerű és őszinte és manír mentes emberek irányába, velük főleg vidéken találkozom.

Bulvár újságíróként sok ismert emberrel találkoztál. Kötöttél barátságokat?

Forrás: Polesz Anita

Az ismert emberek nem lesznek a barátaid, mindig tartanak tőled, mint újságíró. Félnek, hogy véletlenül elárulnak valami olyat, amit nem szeretnének, és te megírod. Egy kezemen meg tudom számolni azokat, akikkel barátságot építettem ki, és akik bátran elmondják nekem a privát dolgaikat. Többen vannak, akiket inkább elkerülök. A B COOL Magazinba már csak azokról írok, akikkel szívesen találkozom, akiket tisztelek.

Polesz Anita cikkeit itt tudjátok elolvasni.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!