Hangolódjunk az Oscarra a legjobb filmekkel

-

Március 12-én, vasárnap este rendezik meg Los Angelesben a legnagyobb filmrajongók várva várt ünnepét, a 95. Oscar-díjátadó gálát.

Lírai szépségű, mély drámák és akciódús látványfilmek egyaránt versenybe szállnak a Legjobb film díjáért, a Legjobb színész kategória színészei között pedig találhatunk nagy visszatérőket és ifjú titánokat is. Ezek a filmek a mozivászonra lettek megálmodva, azonban sokan inkább az otthoni kényelmet preferálják a mozitermekkel szemben. A Samsung éppen ezért olyan okostévéket, hangprojektorokat és projektorokat kínál a felhasználóknak, amelyek otthoni körülmények között is megteremtik a  moziélményt.

Elvisz a lendület

A Legjobb férfi főszereplő kategória legnagyobb esélyesei között találkozhatunk idén nagy visszatérővel (Brendan Fraser – A bálna), de olyan újoncot is köszönthetünk Austin Butler személyében, akire a rock ’n’ roll megformálójaként figyeltek fel a korábbi díjkiosztók zsűritagjai. A mozivászonra kívánkozott történetet egyaránt pozitívan fogadták a kritikusok, és jól szerepelt a mozipénztáraknál is. Az Elvis – hasonlóan Baz Luhrmann rendező korábbi filmjeihez – nemcsak elképesztő látványvilággal, de rendkívül pörgős képsorokkal is operál. Ennek függvényében pedig nem is kérdés, hogy szükség van egy olyan készülékre az otthonunkban, amely felveszi a versenyt a másodperc töredékéig mutatott képkockákkal. A Samsung legújabb OLED 4K tévéin (S90C és S95C) futó mesterséges intelligenciaalapú Neural Quantum Processzor 4K képkockafrissítési sebességével a színkavalkádban pompázó képek is élesek maradnak.

Egy igazán sötét film, amelynek több rétegét ismerhetjük meg

Christopher Nolan Batman-trilógiája óta nem készült olyan egyedi képregényfilm a Denevéremberről, mint a tavaly bemutatott Batman. Különleges atmoszférát teremtettek az alkotók, ugyanis a szárnyas igazságosztó történetét végig uralta a sötét látványvilág, amelyhez ugyanakkor egy izgalmas történet párosult. A Batman elsősorban technológiai megvalósításáért esélyes díjakra. A film még a sokat látott nézők szemizmait is megdolgoztathatja, legyen szó otthoni tévéről vagy a legnagyobb mozivászonról, ugyanis a fekete szín legkülönbözőbb árnyalatai jelennek meg a képernyőn. A Quantum Mátrix Pro technológiával az ultrafinom kontraszt kiemeli a legrejtettebb részleteket is, hogy a néző ne vesszen el a jelenetekben. A színgazdagság jegyében pedig érdemes olyan készüléket választani, amelyek megkapták a Pantone Hitelesített tanúsítványát, ami arra utal, hogy több mint kétezer hivatalos Pantone szín kelthető életre a készüléken. Ide tartozik a Samsung 2022-es Neo QLED 4K és 8K TV sorozata is, amelyet díjaztak[1] az újonnan megjelenő 110 különböző bőrtónus megjelenítéséért is.

A hang, amelytől eláll a lélegzetünk

A Top Gun a nyolcvanas évek egyik óriási kasszasikere volt, egy adrenalintól fűtött akciómozi, amely Tom Cruise karrierjét is az égbe repítette. Sokáig kellett várni a folytatásra, de megérte, hiszen a moziteremben ülve már akkor hevesebben kezdhetett dobogni a nézők szíve, amikor felcsendültek Giorgio Moroder nosztalgikus taktusai, a látványos légicsata-jelenetekről nem is beszélve. A Top Gun: Maverick többször újranézhető alkotás, a 6 Oscarra jelölt adrenalinbomba pedig a legjobb hang díját is célba vette az idei díjkiosztón. Ahhoz pedig, hogy igazi moziélményt varázsolhassunk otthonainkba is, érdemes a megfelelő hangtechnikát beüzemelni a nappaliban. Süvítsenek a hajtóművek, legyen a fáradhatatlan Maverick égen vagy földön, egy pillanatra sem téveszthető szem elől, hiszen az élethű Dolby Atmos® élményt a Samsung Mozgáskövető hangzás funkciója (OTS) garantálja, amely a Samsung NeoQLED és OLED legújabb tévéin egyaránt elérhető. Amennyiben pedig egy Q-Symphony kompatibilis hangprojektor is társul a tévé mellé, a két eszköz egyidejűleg, szinkronban játssza le a hangot, hogy még inkább magával ragadó élményt kínáljon.

Minden vízcsepp legyen látható

Minden idők egyik legnagyobb bevételt[2] termelő filmrendezője, James Cameron olyan filmeket jegyez, mint a Terminátor 1-2., A bolygó neve: Halál, a Titanic vagy az éppen tavaly folytatást kapott Avatar. A kasszasikerek nagy mestere több mint egy évtizeden át dolgozott az Avatar: A víz útján, vagyis a Na’vik történetének folytatásán, hogy újfent elkápráztassa a nézőket. A víz képi világának segítségével olyan univerzumot varázsolt a vászonra, hogy azt az Oscar-díj döntőbizottsága sem hagyhatta szó nélkül, és rögvest felterjesztették a filmet a Legjobb vizuális effektusok kategóriára. Amennyiben a néző lemaradna a több mint háromórás moziélményről, otthonában is átélheti ezt a csodálatos látványvilágot. A Neo QLED 8K Smart TV készülékeken elérhető Neo Quantum HDR 8K technológiával még pontosabban jelennek meg a vizuális részletek egyaránt a nagyon világos és a nagyon sötét jelenetekben.

Középfölde a legmagasabb minőségben

Az idei Oscar-díj jelölt filmek közül a legtöbb jelölést a Minden, mindenhol, mindenkor kapta, ennyi jelölést díjra váltani utoljára A gyűrűk ura: A király visszatérnek sikerült. Minden idők egyik legsikeresebb filmtrilógiája 20 év múltán is elkápráztatja a nagyérdeműt, és töretlen sikerét mutatja az is, hogy 2022-ben a Prime Video egy sorozat formájában keltette életre Középfölde történetét, amelyet már megjelenésekor a 8K felbontást támogató készülékeken élvezhették a nézők a remek képminőséget. A Neural Quantum Processzor 8K felskálázó technológiája pedig még realisztikusabbá teheti majd a klasszikus filmtrilógia felvonásait is.

A 8K felbontás idővel egyre nagyobb szerepet kaphat a filmkészítés terén, ezért a televíziókészülékek piacán is egyre több ilyen készülék debütálhat majd a következő években. Az Oscarra pedig hangolódjon most minden filmfanatikus a felsorolt mozikkal, és szurkoljon a kedvencének!

[1] https://www.samsung.com/hu/news/local/samsung-tv-tanusitvanyok-sajtokozlemeny/

[2] https://www.the-numbers.com/box-office-star-records/worldwide/lifetime-specific-technical-role/director

Kicsi robot, ami érzelmeket is felismer

Ez a mobil tényleg varázslatos

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!