Kicsi robot, ami érzelmeket is felismer

-

A PetBot Loona nevű robot játékos, barátságos, intelligens, szuper cuki, a reklámja legalábbis ezt mondja róla. A robotállatka képes felismerni több tucat emberi érzelmet és állítólag több száz reakcióra is képes. A Jófogás oldalon már mi is kiszúrtunk egy példányt.

Az amerikai KEYi Technology nevű vállalat hétköznapi felhasználásra, családok otthonába tervezte meg Loona nevű robotját. A kis szerkentyű képes ragaszkodást kifejezni, üdvözli és szórakoztatja a gazdáját, azaz inkább tulajdonosát. Gyorsan tanul, képes táncolni, tüsszenteni, de akár pózolni is, ha fotózzák.

A szőr nélküli házikedvenc kamerái segítségével látja az embert. A robotállat arca egy LCD kijelző. Programozásának köszönhetően 20 különböző érzelmet felismer. Tulajdonosát megismeri akár egy nagyobb embertömegben is, és meg tud tanulni reagálni a kézmozdulatokra, jelzésekre.

Az interaktív, lelkesedni, bóklászni, cukiskodni is tudó Loona 700 érzelmi reakcióra képes.

Robotkutya
kép: Youtube

Loona nemcsak játék, hanem biztonsági eszköz is, hiszen megfigyelhetjük rajta keresztül hogy otthon minden rendben van-e: a háziállataink, a lakásunk tárgyai, a technikai apparátusaink.

Kérdés, hogy vajon milyen lesz az élet egy ilyen kis elektromos kütyüvel, és hogy mennyire antropomorfizáljuk majd.

Lassan a sci-fikből ismert tárgyak a mindennapjaink részévé válnak.

Érdekes, hogy Loona már itthon is kapható, mi a Jófogáson is megláttunk egy ilyen robotebet, ami 230.000Ft-ért vásárolható meg.

 

Itt megnézheted, hogyan néz ki, miket tud:

Forrás: https://www.indiegogo.com/projects/petbot

Alízról, a robotkutyáról is írtunk, ebben a cikkünkben olvashatsz róla:

Beköltözhet az életünkbe Alíz, a robotkutya

Kapcsolódó cikk:

Így néznek ki a sofőr nélküli önvezető áruszállítók

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!