Pedro Pascal: ki ez a szexi pasi, akiért megőrül a fél világ?

-

Annak ellenére, hogy sokaknak új színésznek tűnhet, valójában régi motoros Pedro Pascal, akiért jelenleg megvan bolondulva a fél világ.

José Pedro Balmaceda Pascal 1975. április 2-án született a chilei Santiagóban. Csak néhány hónapig élt ott, mielőtt politikai menedékjogot kapott a családja Dániában, majd később Kaliforniába költözött. Pedro egyik első színészi szerepét a Buffy, a vámpírok rémben kapta. Egy 1999-es epizódban szerepelt, mint Eddie, az elsőéves egyetemista. Közel két évtizednyi kis filmes és televíziós szerepvállalás után olyan nagysikerű sorozatban tűnt fel, mint a Trónok harca (negyedik évad), amelyben Oberyn Martellt alakította. Aztán ott van a Netflix Narcos című krimisorozata, amelyben Javier Peña megformálása miatt vált ismertté. 2019 óta játszik főszerepet a Disney+ Star Wars sorozatában, A Mandalóriban, most pedig napjaink egyik legfelkapottabb sorozatában Joelt formázta meg a The Last of Us-ban. Rengeteg rajongója lett az utóbbi időben, aminek egyik oka, hogy kétségkívül egy végtelenül sármos fickó, de amiért tutira imádják az emberek, az az: istenadta tehetség.

De mit tudhatunk napjaink egyik legfelkapottabb színészéről?

Versenyúszó volt

Pascal egykor versenyúszó volt. 11 évesen a Texas állam bajnokságában versenyzett, aztán tinédzser korában elvesztette a sport iránti szenvedélyét, és inkább a drámaórák felé fordult a figyelme. Amikor a Vanity Fair megkérdezte, tervez-e mostanában versenyúszni, Pascal elvetette az ötletet. – Túl lusta vagyok – mondta.

Csapnivaló pincér volt

Amikor még csak feltörekvő színész volt, leginkább pincérként dolgozott. Visszatekintve arra az embrt próbáló időszakra, bevallotta, hogy kifejezetten szörnyű pincér volt. „Gyakran kirúgtak, legalább 10-szer.”

Az anyja iránti tiszteletből változtatta meg a nevét

Miközben New Yorkban élt, hogy beindítsa színészi karrierjét, Pascal gyermekpszichológus édesanyja meghalt. „Mindig rengeteget támogatott.” – mondta Pascal a People-nek. „Mindig úgy éreztem, tud valamit, amit én nem.” A tiszteletére szakmai nevét apja vezetéknevéről, Balmaceda-ról édesanyjáéra, Pascalra változtatta. „Egyik sikerem sem lenne igazi, ha ő nem lett volna” – tette hozzá.

Amikor lehangolt, az instán szörfözik

Amikor Pascal „lehangolt”, a szívesen nézegeti a neki szentelt Instagram-fiókokat, köztük a @pedropascalfanaccount fiókot, amely több mint 24 500 követővel rendelkezik, és rendszeresen tesz közzé fotókat róla tévé- és filmprojektjeiből, interjúiból és a rajongói találkozásaiból.

A színész saját Instagramja, a @pascalispunk-nak, amelynek immár 2,7 millió követője van, és valójában egy elírás eredménye volt – ismerte el.

„Azt akartam írni, hogy “pascalisapunk”, amikor létrehoztam azt az Instagram-fiókot. Összesen 12 ember követésére számítottam életem hátralévő részében, és akkor ez lett a “pascalispunk” – mondta a Vanity Fairnek. „Soha nem gondoltam, hogy ekkora dolog lesz belőle.”

Érte némi meglepetés A Mandalóri meghallgatásán

Amikor Pascalt felkérték, hogy beszéljen Jon Favreau rendezővel egy lehetséges Star Wars projektről, amely a “A Mandalóri” lett, nagyon izgatott volt. „Tehát Jon irodájában találkoztunk, amelyet a sorozat történet-illusztrációi borítottak – és azonnal észrevettem a Mandalórit, egy Boba Fettnek kinéző karaktert” – mondta Pascal a Disney huszonhárom magazinjának.

 „Azt gondoltam magamban: „Ó, elképesztő, hogy végre belekerülhetek ennek a karakternek a bőrébe. Jon beszélt a történetről, a látványról és a hangnemről… és végül megkérdezte: „Nos, ki vagyok én?” Különféle karakterekre, lényekre és földönkívüliekre mutattam a koncepciók között, és John csak rám nézett, és azt mondta: „Te vagy a mandalóri.”

 „Azt kérdeztem: „Mi? Eljátszhatom Boba Fettet?” Azt mondta: „Nem, ő nem Boba Fett. Ő a mandalóri.” Ennél jobb pillanatot el sem tudtam volna képzelni” – emlékezett vissza.

Pascal nővére, Lux Pascal szintén színész, valamint transznemű aktivista

Pascal 2022 februárban büszkén posztolt egy fotót az Instagramon húgáról, Lux-ról, aki a spanyol nyelvű Ya magazin címlapján szerepelt, ahol transznemű nőként jelent meg. („Húgom, szerelmem, a mi Luxunk” – írta spanyolul a képaláírásban Pascal.)

A nővére a maga részéről azt mondta testvéréről: „fontos része volt ennek. Ő is művész, és útmutatóként szolgált számomra. Ő volt az egyik első ember, aki megajándékozott azokkal az eszközökkel, amelyek elkezdték formálni az identitásomat.”

Nicolas Cage inspirálta

Kérdezd meg Pascalt, melyik színész volt rá a legnagyobb hatással, és ő készségesen válaszolja majd: Nicolas Cage

Én vagyok a legnagyobb rajongója” – mondta Pascal a Varietynek, aki akkor Cage mellett ült. „ Már egészen fiatalon tudtam, hogy színész akarok lenni.” Elmesélte, hogy gyerekkorában sokat járt moziba, és mikor Cage-t látta, mély benyomást tett rá. Aztán beszámolt arról, milyen hatalmas élményt volt számára a,  amikor együtt szerepeltek A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya c. filmben.

Játszott a „The Last of Us” játékkal

Bár a The Last of Us a PlayStation 3 videojáték hű adaptációja, azt kérték a szereplőktől: ne játszanak a játékkal a sorozat készítése előtt. Pascal a közelmúltban elismerte az IGN-nek, hogy ennek ellenére megpróbálta kijátszani, de nem tudott egy bizonyos pályával végezni.

„Az unokaöcséim nézték, ahogy játszom, és végül belefáradtak abba, hogy képtelen vagyok teljesíteni a pályát, ezért elvették tőlem a kontrolleremet” – mondta Pascal.

Elfelejtette, hogy megkapta a The Last of us főszerepét

Nem sokakkal esik meg, de Pedróval bizony igen: elfelejtette, hogy megkapta a szerepet a The Last of Us-ban, ugyanis közvetlenül azelőtt vett be egy altatót, hogy felhívták, ami miatt álmos és szétszórt volt. Azt mondta Jimmy Fallonnak: „Reggel felébredtem, és az első dolog, ami eszembe jutott, az volt: „Awww, haver, nagyon szeretném azt a munkát… Egész nap várni fogok a telefonra.”

De aztán napközben eszébe jutott: „Ó, igen, megkaptam az állást!” miután rengeteg üzenetet kapott a szerephez gratuláló üzenetekben.

fotók: pinterest, forrás: insider.com, buzzfeed.com

Alan Rickman, a filmvilág legszerethetőbb gonosza

Pamela Anderson: óriási túlélő a kebelcsodának hitt szexbomba

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!