spot_imgspot_img
spot_img

Hajápolási trendek, amelyeket érdemes mellőzni

-

Article Top Ad (AdSense)

Rengeteg információ, ajánlás, tipp, trükk, mítosz kering az interneten a hajápolással és a hajformázással kapcsolatban.

Nehéz kiigazodni ebben az útvesztőben. Azonban, ha tisztában vagyunk az alapvető hajápolási ismeretekkel nem csak hajunkat, pénztárcánkat is meg tudjuk kímélni.

Ha már ismerjük az alapokat – helyes hajmosás és kerülendő összetevők – akkor érdemes egy kicsit megvizsgálni egyéb hajápolási szokásainkat is. Milyen gyakran hordjuk felkötve a hajunkat? Milyen hajgumit használunk? Mennyi hajápolási termék van a polcunkon?

Szoros copf

A különböző social media platformokat – főleg a TikTok-ot – elárasztják az olyan videók, amelyekben fiatal lányok azt mutatják be, hogyan készítik el frizurájukat különböző krémekkel vagy zselékkel hátra fésülve, rendkívül szoros copfba fogva – mindezt a hajmosás eltolása érdekében. Ez több szempontból is nagyon ártalmas a hajnak. A szoros copf húzza a hajszálakat, nem tesz jót a hajhagymáknak, ráadásul, ha ezt egy hagyományos, vékony hajgumival tetézzük, az még töredezést is okozhat. Plusz a fejbőr sem tud megfelelőlen szellőzni. Lehet érdemes inkább mégis „hajmosásra vetemedni”, főleg, ha el akarjuk kerülni a viszkető fejbőrt és a haj töredezését – rosszabb esetben a kihullását.

Indokolatlanul sok termék

Ha a hajápolási termékekről van szó, érdemes a minimalizmusra törekedni. Ez alatt azt kell érteni, hogy nincs szüksége a hajnak és a fejbőrnek kétféle samponra, három különböző balzsamra, hajpakolásra, hajmaszkra, hajkúrára – főleg nem egy hajmosáson belül. Célszerű inkább kevesebb, de jó minőségű terméket vásárolni. Lényegében, ha van egy jó – káros anyagoktól mentes – samponunk, egy balzsamunk és esetleg egy öblítést nem igénylő ápoló szerünk, legyen az spray vagy olaj, meg is van minden, amire szükség lehet. 

fotó: freepik

Hajszín gyakori váltogatása

Nehéz ellenállni – főleg, ha valaki gyakorlott a hajfestésben – egy új, trendi hajszín kipróbálásának. Vagy akár a nyár beköszöntésével egy kis melírnek. Hajunk egészsége érdekében azonban mégis érdemes kerülni a gyakori vagy extrém színváltásokat. Legfőképpen az otthoni átalakításokat! A legjobb, ha megkeressük azt a szakembert, akinek nem csak elégedettek vagyunk a munkájával, hanem tud segíteni a megfelelő hajszín kiválasztásában is.

„Nem győzöm hangsúlyozni a hagyományos hajgumik és az általuk elkészített copfok kártékonyságát. Felejtsük el őket! Használjunk szaténanyagból készült gumit, esetleg hajcsatot vagy hagyjuk kiengedve a hajat. Szeressük és kíméljük hajunkat! A megfelelő termékek és a kíméletes hajformázási szokások meg fogják hozni az eredményt” – mondja Hegedűs Zoltán, mesterfodrász, a #szeresdahajad kampány elindítója.

fotó: freepik

Pigmentfoltok és idő előtti öregedés ellen is van megoldás

Ezért fontos, hogy hidratáld nyáron a bőröd

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!