spot_imgspot_img
spot_img

Ezért fontos, hogy hidratáld nyáron a bőröd

-

Article Top Ad (AdSense)

Az egyre forróbb nyári napoknak köszönhetően bőrünknek sokkal több kihívással kell szembesülnie. Ha testünket belülről, bőrünket pedig kívülről hidratáljuk, kettős erővel vehetjük fel a harcot azon tényezők ellen, amelyek fakó, irritált, dehidratált és könnyebben öregedő bőrt eredményeznek.

A nyár a testünknek és a lelkünknek is csodálatos. Végre csupasz testünket minél több levegő és napsütés érheti, azonban a száraz meleg, a szabadban és a vízben töltött idő, valamint a légkondícionálás nyomot hagy bőrünkön.

Mi okozza nyáron a bőr dehidratációját?

A dehidratált bőr nem tévesztendő össze a száraz bőrrel, vagyis azzal a bőrtípussal, amelyet a faggyú néven ismert olaj hiánya jellemez. A dehidratált bőr vízhiányos, amelyet számos belső és környezeti tényező okozhat.

Mindezt szem előtt tartva ezt szem előtt tartva a vízfogyasztás hiánya a bőr kiszáradásához vezethet, ahogy a környezeti stressz faktorok, mint a száraz és forró levegő, a sok napsütés, a légkondíconálás, a medencék és strandok klóros vize gyorsan dehidratálják a bőrt.

Hogyan hidratáljuk bőrünket?

Kétféle módon lehet nedvesen tartani a bőrt: a transz-epidermális vízveszteség megállításával, valamint külső nedvesség hozzáadásával helyi bőrápolási termékekkel.

Tekintettel arra, hogy a vízhiány kiszáradt bőrhöz vezet, a vízbevitel növelése sokat segíthet. Vagyis gondoskodjunk róla, hogy feltétlenül megigyük a napi két liter vizet, hogy fenntartsuk a bőrünk hidratációs szintjét és megóvjuk a kiszáradástól. Kánikulában vagy ha sokat izzadunk, fontos, hogy felemeljük a vízbevitelt, hogy ellensúlyozni tudjuk a folyadékveszteséget.

A legjobb termékek:

Elengedhetetlen, hogy bőrünket ne csak belülről, hanem megfelelő bőrápoló termékekkel is hidratáljuk. Dehidratált bőrünkre olyan termékeket válasszunk, amelyeket kifejezetten a nedvesség helyreállítására fejlesztettek ki. Keressük azokat az összetevőket, amelyek nem csak hidratálják a bőrt, hanem benntartják a nedvességet, és megfelelő UV védelemmel rendelkeznek.

magister products-nyár-arckrém
Fotó: Magister Products

A testpermetek tökéletesek a nyárra, mivel könnyen alkalmazhatók a lábakra, a karokra, a hátakra, valamint más testrészekre.

soins-testpermet-nyár
Fotó: Soins Natúr Kozmetikumok Facebook oldala

Arcunk finom bőrének hidratálása nagy kihívás lehet, amelyre megoldást a B5-vitaminnal és hialuronsavval rendelkező kozmetikumok adhatnak, amelyek táplálják és javítják a nap által károsodott bőrt.

natics-hialuron-szérum
Fotó: Natics Facebook oldala

A szem körüli érzékeny területre érdemes kifejezetten erre az érzékeny területre tervezett kozmetikumokat használni, amelyek képesek leküzdeni a nedvességveszteséget, miközben feszesíti a bőrt.

olive-szemápolás-szemránc
Fotó: Olive and Oliva
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!