spot_imgspot_img
spot_img

Gregory Peck néhány feledhetetlen filmje

-

Article Top Ad (AdSense)

A sármos, magas, jó kiállású, természetes eleganciájú színész igazi hollywoodi legendának számít. Szupersztár volt, akinek a munkásságát, alakításait Golden Globe-díjakkal és Oscar-díjjal is elismerték. Számos filmje közül most megidézünk néhányat.

 

Gregory Peck 1916. április 5-én született az Amerikai Egyesült Államokban és itt is halt meg 2003. június 12-én. Fiatalon az orvosi pálya érdekelte, s orvostanhallgatóként kezdett el a színészettel is kacérkodni. A negyvenes évektől filmezett. Játszott thrillerben, horrorban, romantikus filmben, westernben, akciófilmben, filmdrámában. Sokféle műfajban megmutatta tehetségét. Több alkalommal jelölték Oscar-díjra (Pl: Mennyország kulcsa 1944)  1962-ben elnyerte az áhított Oscar aranyszobrocskát a Ne bántsátok a feketerigót! című filmben nyújtott alakításáért, Atticus Finch ügyvéd megformálásáért.

Elbűvölve

Alfred Hitchcock az ijesztgetés, a félelemgenerálás mestere volt. Az 1945-ös  Elbűvölve egy pszichiátrián játszódik, az elme rejtélyes világában. A Green Manors pszichiátriai klinika igazgatóját nyugdíjazzák. A helyére egy megnyerő külsejű fiatalember érkezik (Peck), akire egy doktornő ( Ingrid Bergman) gyanakodni kezd. Úgy érzi, valami nincs rendben vele. Egymásba szeretnek,a gondok pedig egyre megoldhatatlanabbnak tűnnek.  Érdekesség a filmmel kapcsolatban, hogy a szürrealizmus koronázatlan királya, Salvador Dalí készített az álomjelenetekhez díszletet.

Itt a teljes film:

 

Római vakáció

Minden idők egyik legbájosabb romantikus filmjében Gregory Peck a csodás Audrey Hepburnnel játszott. Párosuk meséket idéző egymásra találását nem lehet elégszer megnézni.  Az Anna hercegnőt alakító színésznőnek ez volt az első nagy filmes szerepe.  Annyira betalált a karaktere és az alakítása, hogy nemcsak Golden Globe-díjat ért, hanem Oscart is.

Római vakáció
kép: port.hu

Ne bántsátok a feketerigót!

Az 1962-es filmdráma visszautazik az időben pár évtizedet. Alabama államban vagyunk az 1930-as években, ahol dúl a fajgyűlölet. Az egyik városkában megerőszakolnak egy fiatal fehér nőt és egy fekete férfit vádolnak meg a nemi erőszakkal. A Pulitzer-díjas regény filmes adaptációjában Gregory Peck az ügyvéd szerepét kapta, aki elvállalja a férfi védelmét. A filmet nyolc kategóriában jelölték Oscarra, ebből hármat meg is nyert. Peck az egyik, akit díjaztak.

Itt meg tudod nézni a filmet: Teljes film a videa oldalán

Gregory Peck filmjei
kép:port.hu

 

Ezeket is nézd meg:

A gyönyörű díva, aki szenvedélyesen élt és játszott

Érdekességek minden idők egyik leghíresebb filmjéről – Fókuszban a Psycho

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!