Farkas Franciska: Leküzdeni önmagam a legnagyobb kihívás

-

A bátor főhős szédítő magasságban, egy keskeny kötélen egyensúlyozva indul neki a veszélyes bizonytalannak a Dob utcát díszítő, 500 négyzetméteres, különleges, „lélegző” festékkel készült tűzfalfestényen. Ez előtt a festmény előtt beszélgettünk a leküzdendő akadályokról és a mindennapi nehézségekről Farkas Franciskáva. 

-Életed első szerepe Viktória volt A zürichi expressz című svájci filmben, amiért rögtön el is hoztad a legjobb színésznőnek járó díjat a Hungarian Film Festival of Los Angelesen, Hollywoodban. Ezek alapján úgy tűnik, a te utad sokkal simább, mint a képen egyensúlyozó alaké.

-Egyáltalán nem így van, a legnagyobb akadályt a saját bizonytalanságom jelentette. Le kellett küzdenem önmagam, és el kellett hinnem, hogy képes vagyok a sikerre. Azt hiszem, ezt a korlátot az előítéleteknél is nehezebb ledönteni. De próbálok mindig a jelenben élni és a pillanatból kihozni a legtöbbet, ez a hozzáállás pedig segít, hogy észrevegyem a lehetőségeket, amiket a sors elém sodor. Így lett a Viktória főszerepe is. És bár nem vagyok vallásos, de van hitem: hiszek abban, hogy ha teszel a céljaidért, jönni fog a segítség, és irányba rak az élet. 

-Téged hogyan rakott irányba a legutóbb? 

-Sokáig rettegtem attól, hogy ne az anyanyelvemen játszak, hiszen a színpadi beszéd a színjátszás egyik legfontosabb eszköze, ami szó szerint színt visz az előadásba. Mivel nem vagyok perfekt angolból, nagy szorongást okozott, hogy egy szerepbe ilyen hátránnyal kezdjek bele. Olyan volt ez nekem, mint egy hatalmas hegy, amit nem mertem megmászni. De idén sikerült: kaptam egy izgalmas munkát egy Netflixes sorozatban, amit egy new yorki stábbal forgattunk, és én a szerep kedvéért minden félelmem ellenére belevágtam. Azt hiszem, leginkább a rutinom segített, mostanra annyi apró akadályt legyőztem már, annyi kisebb-nagyobb emelkedőt megmásztam, hogy innen nézve ez a hegy már nem is volt olyan félelmetes. 

-Vannak, akik még csak távolról szemlélik ezt az eléjük magasodó hegyet. Nekik mit tanácsolnál?  

-Ne másoknak akarjanak megfelelni, hiszen pont az a csodálatos a világban, hogy mindenki egyszeri és megismételhetetlen. Inkább ezt a megismételhetetlen legbelsőbb ént próbálják saját magukban megtalálni, de ezt csak úgy lehet, ha az ember azt csinálja, amit igazán szeret. 

 A Dob utcában található különleges festmény a Converse City Forests kampánya keretében, egy speciális, „lélegző” festékkel készült, amely képest kiszűrni a levegőből az olyan káros anyagokat, mint a CO2, a formaldehidek és más, egészségre káros gázok, így valójában minden négyzetmétere úgy működik, mint egy fa. Az országokon átívelő kampánynak hála a nagyvárosok betondzsungeleiben immáron 9.036 fa munkáját végzik el ezek a lélegző falfestmények, melyek közül 500 most már Budapest levegőjét is tisztítja. 

A képen látható varázslatos mesevilág ráadásul egy egyedi AR filter segítségével képes életre kelni, és kitörni a saját korlátai közül, ezzel is arra ösztönözve minket, hogy ha egy festmény képes tenni a bolygóért, és túllépni saját határain, bárki képes lehet rá. 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!