Felfrissült a Kia legsikeresebb sorozata

-

2021-re megjelenésében és műszakiságában is felfrissült a Kia legsikeresebb sorozata, a Ceed család. Az ötajtós, a kombi és a shooting brake karosszériaváltozat alapjaiban új orrkialakítással és sportosra szabott hátsó résszel érkezik, miközben a könnyűfém keréktárcsák és a karosszériaszínek választéka, valamint az utastér is megújult. Az új változatok forgalmazása még idén, a negyedik negyedévben elkezdődik. A vásárlói igények és az iparági trendek változásaira reagálva a Ceed kínálata új hajtásláncokkal is kiegészül.

A Kia a piac legteljesebb kompakt palettáját kínálja, az pedig, hogy a Ceed ilyen régóta sikeres tagja ennek a kínálatnak ékesen bizonyítja, hogy a vásárlók kedvelik és kitartanak mellette. A Kia európai piaci sikereit megalapozó Ceed sorozat volt az első a márka történetében, amelyet már teljes egészében Európában terveztek és gyártottak, kifejezetten a helyi vásárlók igényei alapján. Ma a márka európai eladásinak 28 százalékát kitevő Ceed különböző kivitelei változatlanul komoly ellenfélnek számítanak az európai piacon, olyan márkák típusaival is felvéve a versenyt, amelyek korábban akár évtizedeken keresztül is uralták ezt a méretosztályt.

Bátor és mai megjelenés

Az átdolgozott formák életerőt sugároznak, az autó kiállása modern és dinamikus. Az
alapjaiban átdolgozott orron már a Kia friss, a “Movement that inspires” jegyében született, és arra reflektáló letisztult rajzolatú logója látható. A márka fejlesztői különös figyelmet fordítottak arra, hogy a különböző típusváltozatok (az alapmodell, a plug-in hibrid, a GT-line és a GT is) a korábbinál határozottabban elkülönüljön egymástól.

A márka jellegzetes tigrisorr hűtőmaszkja fényes feketében jelenik meg szárny alakú szaténkróm keretben, kifejezetten mai és modern formában. A plug-in hibrid modellek maszkja teljesen zárt, és feltűnő, kontrasztos festésű. Az első lökhárítót két nagy légbeömlő teszi sportossá, s a szárny motívum az orr több formaelemén is megjelenik. Ilyen az alsó légbeömlő matt króm része és az a nyújtott oldalelem is, ami egészen az első kerékjáratokig nyúlik. Hátul az új Kia logó egyszerű vonalait kiemelendő a LED-es hátsó lámpatestek közötti felület különösen letisztult. A plug-in hibridek felirata is megújult a márka megjelenésének változásával összhangban, a hátsó lökhárító diffúzora fényes fekete, és itt is megjelenik az autó elején látható matt króm formaelem.

A Ceed valamennyi változata új LED-es fényszórókkal készül, látványos és a biztonságra is
jótékonyan ható nappali menetfényekkel. Oldalanként három-három nyílhegy formájú egység fogja közre az integrált és szintén LED-es ködfényszórókat, valamint az országúti és a távfény moduljait. Ezek a látványos nappali menetfények irányjelzőként is működnek. Az ötajtós GTLine és GT kivitelek fényszórói 48 méhsejt szerkezetű, vörös keretbe épített LED egységből épülnek fel. A többfunkciós egységeket öt sorban rendezték, és színezett üveg burkolja őket. Bizonyos sorok LED-jei szekvenciális működéssel világítanak, ha a vezető indexel.

A sorozat valamennyi tagjához új könnyűfém keréktárcsák járnak, immár hatféle minta
választható. Ezek közül három most jelenik meg először: az alapmodellekhez 16 colos
ezüstszínű tárcsák járnak, a fényes fekete 17-esek csak a GT-Line tartozékai lehetnek, a
kifejezetten sportos rajzolatú, vörös elemekkel díszített 18 colos készlet pedig a GT
felszereltségi szint privilégiuma.

A GT néhány egyedi formai változtatás eredményeként a korábbinál jóval feltűnőbb. Elöl,
oldalt és hátul egyaránt élénkvörös kiegészítők dobják fel a megjelenését. A tigrisorr a sorozat csúcsmodelljén kettős műanyagöntési eljárással készül, így lesz látványosan vörös és fekete színű, miközben alul és felül sötét króm elemek keretezik. A GT-k első lökhárítójának légbeömlője fényes fekete, miközben a két szél speciális ‘GT piros’ árnyalatú. A szintén ‘GT pirossal’ díszített sportos hátsó diffúzor mellett dupla a kipufogóvég. A GT egyedi keréktárcsái 18 colosak és sötét metálszínűek, vörös középső zárókupakkal.

A megjelenést kiemelendő 13 féle karosszériaszín választható, ezek közül négy, a Machined
Bronze, a Lemon Splash, a Yucca Steel szürke és az Experience zöld új a választékban.

Modern, kifinomult és magas színvonalú utastér

A felfrissített Ceed utasait finom elemek, kellemes színek és kellemes tapintású anyagok
fogadják. A kialakítás valamennyi utasnak kényelmet kínál, a különlegesen inspiráló
hangulatot teremtő panoráma üvegtető egyben közvetlen kapcsolatot is teremt a természettel. A választható kilencféle üléskárpitból négy teljesen új. Növelt oldaltartású fekete velúr ülések is elérhetők, a GT-line kivitelekben kontrasztos szürke, a GT-kben pedig vörös varrással. A GT-line és a GT modellek sebességváltó gombja friss, modern és kellemes tapintású, az automataváltó választókarjának burkolata pedig perforált bőr. Valamennyi automata változat fokozatkijelző (PRND) panelje fényes fekete.

A Ceed megújult utasterében a modern stílus magas szintű funkcionalitással és
csúcstechnológiás szolgáltatásokkal párosul. A nagyméretű, 12.3 colos vezető előtti
műszerfali képernyőt a középkonzol 10.25 colosa egészíti ki, növelve a kényelmet. A beltér
megújításakor a könnyű használat volt a tervezők egyik legfontosabb szempontja, így az olyan gyakran használt kezelőszervek és kapcsolók, mint például az elektronikus rögzítőfék, kivétel nélkül könnyen elérhetők, és jól látható helyeken találhatók.

A felfrissített Ceed konnektivitása és kényelmi elektronikái a legmodernebbek

A Kia fejlesztői rengeteg energiát fektettek a “fedélzeti felhasználói élmény” tökéletesítésébe annak érdekében, hogy a használat és az utazás mind a vezető, mind pedig utastársai számára kellemes, kényelmes és stresszmentes legyen.

Az új Ceed ajtajai kulcs nélkül nyílnak, motorja gombnyomásra indul és áll le. Az elektromos állítású, memóriás vezetőülés két használói profil megjegyzésére képes, az infotainment navigációs képernyőjét nyolchangszórós, Bluetooth stream-re is alkalmas JBL Premium hangrendszer egészíti ki, a konnektivitás a vezető és az utasok eszközeivel is teljes. A kombi és a ProCeed modellváltozatok elektromos mozgatású csomagtérajtajának érzékelője az autó távirányítójának közelségét észlelve automatikusan kinyitja a csomagtartót, valamint a kényelmet tovább növelve a hátsó sor üléstámlái is gombnyomással billenthetők előre.

Az utasok kényelme kiemelten fontos szempontként szerepelt a beltér frissítése során. A
fűthető és szellőztethető első, valamint a fűthető hátsó ülések a téli hidegekben, a kétzónás automata légkondicionálás pedig a forró nyári napokon kínál extra komfortot.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!