Ezek a legnépszerűbb okostelefonok most

-

A nagy tech cégek minden évben előrukkolnak sok újdonsággal, az ember nem győzi kapkodni a fejét, annyira gyorsan fejlődik az okostelefonok piaca. Nézzük 2022-ben eddig melyik készülékeket választották a legtöbben!

Idén is tarol az Apple

Az iPhone 13 a világ legkelendőbb okostelefonja volt az idei év első negyedévében. A második helyen egy másik Apple-modell végzett – az iPhone 13 Pro Max. Ez arra utal, hogy a felhasználók hajlandóak többet fizetni azért, hogy nagy kijelzővel, jó akkumulátor-üzemidővel és jó kamerával rendelkező okostelefont kapjanak. A harmadik helyen az Apple telefonokhoz képest sokkal inkább megfizethető Samsung Galaxy A12 végzett, amely jobban fogyott, mint a dél-koreai techóriás összes többi modellje.

A negyedik helyet szintén egy új Apple modell, az iPhone 13 Pro szerezte meg, a top ötös listát pedig a Samsung Galaxy A32 készüléke zárja. Ez a rangsor azt mutatja, hogy az iPhone 13 sorozatot jól fogadták a felhasználók, és készülékei piacvezetővé váltak az eladások tekintetében.

A Samsung a második

Az Apple marketingesei valamit nagyon jól csinálnak, ügyesen tartják fenn a cég termékeiről alkotott képet, az iPhone-ok mindig is presztízskészüléknek számítottak. Nagyon sokan fizetnek többet kifejezetten az almás brandért, annak ellenére, hogy sok, akár erősebb és kedvezőbb árú Androidos okostelefon is van a piacon.A megfizethető telefonok piacát a Samsung uralja, az Apple után az ő telefonjaikat vették eddig a legtöbben 2022-ben.

Csökkennek az eladások

Az év elején még számos elemző riasztó kijelentéseket tett az okostelefon-szállítások 2022-es visszaeséséről. A fő okként a világjárványt, az ellátási lánc problémáit és az inflációt említették. És jóslataik valóra váltak.

A hírek szerint az olyan nagy okostelefon-gyártók, mint az Oppo, a Vivo és a Xiaomi, kénytelenek csökkenteni a mobileszközök gyártását. Már értesítették az alkatrész-beszállítókat, hogy felülvizsgálják a gyártási terveket; az idei második és harmadik negyedévre vonatkozó megrendeléseiket pedig 20%-kal csökkentették. Így például, korábban a Xiaomi 200 millió okostelefon gyártását tervezte 2022-re; most ezt a tervet 160-180 millióra módosították.

Okostelefonok
Csökken a kereslet az okostelefonok iránt | Fotó: Envato Elements

Elemzők szerint az okostelefon-gyártás visszaesését a jelenleg is zajló koronavírus-járvány, a visszaeső kereslet és a túltermelés okozhatja. Most a cégek raktáraiban elegendő számú eszköz van, amelyet még el kell adni; és nincs értelme a készleteket növelni.

Források: Gizchina, Theverge

Elon Musk: a férfi, akinek kilenc gyereke van, és folyton botrányokba keveredik

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!