spot_imgspot_img
spot_img

Egyre több híresség csatlakozott a mozgalomhoz

-

Article Top Ad (AdSense)

Több hazai híresség is meghallotta Litkai Gergely felhívását és csatlakozott a #szabadbanszabadon kezdeményezéshez.

A humorista videóját látva a túlfogyasztás visszafogására ösztönző pólót húzott többek között Harcsa Veronika énekesnő, Dobos Evelin színésznő, Fördős Zé, a Street Kitchen házigazdája, Gyetván Csaba műsorvezető/YouTuber és Csalár Bence divatszakértő is. A mozgalom tudatos vásárlásra ösztönzi a résztvevőit, hogy csak akkor vegyenek új terméket, ha arra mindenképpen szükségük van, vagy ha – mint a Sandstone póló esetében – jó ügyet támogatnak ezzel.

Az elmúlt napokban hazai hírességek sora döntött úgy, hogy támogatja a #szabadbanszabadon kezdeményezést és ezzel segíti a Levegő Munkacsoport küldetését is. A mozgalom arca, Rezső, és Litkai Gergely után most a kulturális élet neves képviselői közül is többen úgy döntöttek, ezt az ügyet érdemes támogatni. A Mountex és a Sandstone közös kollekciója most bárkinek lehetőséget ad arra, hogy a Rezsőt ábrázoló, provokatív póló viselésével álljon ki a túlfogyasztás ellen. Ezek megvásárlásával a természetbarátok egyben a Levegő Munkacsoportot is támogathatják, hiszen a két vállalat minden eladott póló után 300 forintot ajánl fel a nonprofit, környezetvédelmi szervezetnek.

Csalár Bence

„Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan csatlakoztak a #szabadbanszabadon mozgalomhoz. Ez is azt igazolja, hogy komoly lendületet vett a kezdeményezés. A célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a túlfogyasztás okozta problémákra, ebben pedig hatalmas segítség nekünk, hogy olyan jelentős véleményformálók is hallatják a hangjukat, mint például Harcsa Veronika, Gyetván Csaba vagy Dobos Evelin – mondta el Baranyi Bálint, a Mountex marketingvezetője. – Reméljük, hogy mostantól még többen csatlakoznak Rezsőhöz, és felesleges holmik vásárlása helyett inkább természetjárással töltik a szabadidejüket.”

A mozgalom támogatói közül többeknek is szívügye a fenntarthatóság és az ökológiai lábnyomuk minimalizálása. Csalár Bence például a fenntartható divat szakértőjeként pontosan tudja, hogyan kerülhetjük el a túlfogyasztást úgy, hogy közben divatosan öltözködünk. Gyetván Csaba rendszeresen mutat be környezetbarát megoldásokat, eljárásokat műsoraiban és maga is igyekszik úgy élni, hogy csökkentse a bolygóra gyakorolt negatív hatásokat. Az elsőként csatlakozó Litkai Gergely szintén lelkes természetvédő, együtt dolgozik például a GreenPeace-szel is, ezúttal pedig azt mutatja be videójában, hogyan lehet a túrázáshoz szükséges öltözködés ökológiai lábnyoma a lehető legkisebb.

Harcsa Veronika

„Nagy örömmel csatlakoztam a kampányhoz, lelkes túrázóként korábban is egyetértettem a #szabadbanszabadon gondolkodásmóddal, így mondhatjuk, hogy szívügyemnek tekintem a témát. Fontos üzenet, hogy mindig csak akkor és azt vásároljuk meg, amire igazán szükségünk van. Ezt az életszemléletet remekül bemutatja Rezső karaktere. A Rezső-grafikák közül nem is volt egyszerű választani, de végül a sátrazós minta lett a kedvencem – mondta Gyetván Csaba a kezdeményezésről.

A Mountex évek óta kiáll a szükségtelen vásárlások, a felhalmozás és a felelőtlen költekezés ellen. A vállalat üzletei évek óta zárva tartanak Black Friday napján, ilyenkor a természetben töltik az időt a munkatársak és erre buzdítják a vásárlókat is.

A #szabadbanszabadon mozgalomhoz bárki csatlakozhat, a Mountex és a Sandstone közös kollekciója pedig elérhető a www.mountex.hu/szabadbanszabadon  weboldalon.

Mesterséges intelligenciával a veszélyeztetett teknősökért

6 festői vízesés itthon, amit látni kell

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!