Egy a Természettel -Tegnap Megkezdődött a Vadászati és Természeti Világkiállítás

-

Megkezdődött a Vadászati és Természeti Világkiállítás, mely 2021. szeptember 25. – október 14. között látogatható.

 Megnyílt a Vadászati és Természeti Világkiállítás

Az idei “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást Magyarország rendezi. A változatos programsorozatra szeptember 25. és október 14. között kerül sor. Az esemény több helyszínen fog zajlani. A fő helyszín Budapesten, a megújult HUNGEXPO területén van. Kiemelt helyszínként jelölték meg a Fővárosi Állat- és Növénykertet, ezen kívül a Városligetben, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Szépművészeti Múzeumban, a Műcsarnokban, a Művészetek Palotájában, a Magyar Állami Operaházban és a Zeneakadémián is lesznek kulturális és szakmai események.

Fotó: Pixabay Elindult a vadászat.

Az esemény programjaiba belecsatlakoznak még más fővároson kívüli helyszínek. Hatvan, Gödöllő, Keszthely és Vásárosnamény – is bekapcsolódik a világkiállítás véráramába.

A Vadászati és Természeti Világkiállítás

Összesen 75 ezer négyzetméteren, 8 pavilonban, FeHoVa PLUSZ, OMÉK és megannyi további helyszín várja a szakmai látogatókat és a vendégeket. Büszkék lehetünk, hogy a 2021-es év legnagyobb természeti kiállítását hazánkban rendezik. Az egész világ ránk fókuszál ennek kapcsán. Óriási jelentősége van hazánk számára, hiszen rengetegen érkeznek Magyarországra- így nem csak szakmailag, hanem turisztikailag is nagy jelentőséggel bír.
Hazánk Európa vadászainak közkedvelten látogatott helyszíne, hiszen az egyik legjobb vadlelőhelyként ismert. Ezért régi hagyományai vannak nálunk a vadászatnak. Az „Egy a Természettel” kifejezésnek kiemelt szerepe van, mivel maga az eseménysorozat éppúgy foglalkozik a vadászattal, mint a természetvédelemmel, a vizes élőhelyekkel, a természetmegőrzéssel és annak jövőjével, a biodiverzitással, a fenntartható természethasználattal, vagy például a solymászattal, az orvvadászattal, a gasztronómiával és az innovációval.
Kovács Zoltán államtitkár, a világkiállítás megrendezéséért felelős kormánybiztos így nyilatkozott az Origónak: Ilyen komplex kiállítást a Hungexpo, Budapest és az ország még nem rendezett.

Fotó: pixabay Puskák és töltények

 A kiállítás helyszínei és programjai
Nemzetközi Csarnok
A nemzetközi csarnokban a külföldi kiállítók standjaival is találkozhatunk. A résztvevő országok megmutatják, hogy náluk miről is szól a vadászat. Különleges lehetőség arra, hogy anélkül, hogy elutaznánk, körbejárjuk a világot. A programsorozat keretein belül itt kerül megrendezésre a World Conservation Forum- a világkiállítás egyik fontos kezdeményezése.
Kereskedelmi Csarnokok
A világkiállítás keretein belül két nagymúltú kereskedelmi vásár is lebonyolításra kerül. Ezek az események még inkább erősítik a kiállítás hangulatát, hiszen mindkettő szervesen kapcsolódik a vadászati kiállítás témájához.

Fotó: Pixabay Vadász az erdő mélyén

FeHoVa
Közép Európa legjelentősebb vadászati kiállítása, ami a térség vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek centrumaként szolgált eddig is. A kiállítók számos újdonsággal készülnek, megtalálhatóak a klasszikus gyártók, termékek és természetesen újdonságok is. A vadászat, a horgászat, a különféle felszerelések és fegyverek bemutatása mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a vadászkutyás és lovas témákra is.
OMÉK
Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. Magyarország legnívósabb és legnagyobb agrárgazdasági eseménye. Komoly tradíciókkal bír, mely meghatározó szerepet tölt be a hazai agrárium, illetve a hozzá kapcsolódó élelmiszeripar életében. Ez a rendezvény is már kilépett a haza keretek közül és több országból érkeznek szakemberek. Az OMÉK jelentős rendezvény, gazdaságunk egyik mozgatórugója.

Konferencia Központ, Innovációs Showroom

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás frenetikus méreteit az is tükrözi, hogy a kiállítás ideje alatt összesen hat világkonferencia is érkezik Budapestre. Kongresszusok, közgyűlések, konferenciák és megannyi előadás lesz a fent említett témákban, melyek jelnősége nem csak a hazai, vadászatra, halászatra, környezetvédelemre lesz építő hatással, hanem egész Európára. A világkiállítás szakmai programját a World Conservation Forum fogja össze. Világhírű szakemberek előadásai színesítik a programokat, méghozzá szinte folyamatosan, két színpadon. Kiemelt fontossággal bírnak a természet fenntartható használatát hirdető programok.
Házigazdái lehetünk a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC), továbbá a FACE (az európai vadászszervezetek érdekképviseletét ellátó nemzetközi szervezet) közgyűlésének, a Vadbiológusok Nemzetközi Uniója kongresszusának (IUGB), a Vadvilág Fórumnak (CPW) és az Afrikai-eurázsiai vándorló vízimadarak védelméről szóló megállapodás részes feleinek 8. konferenciájának (AEWA). Mindemellett pedig főszervezői vagyunk a Nemzetközi Vadászati és Vadgazdálkodási Konferenciának, ami a vadászat fenntarthatóságát, ősi hagyományokon alapuló hasznosságát mutatja be. Kiváló előadóink sok évtizedes kutatásaik, s szakmai tapasztalataik alapján gyakorlati szempontból fogják a kérdéseket megvilágítani.

Fotó: pixabay A vadászkutya szagot kapott.

Vadászati és Természeti Világkiállítás Érdekességei

A kiállítás nem csak méreteiben és témafeldolgozásában különleges, egyedülálló, hanem innovatív technológiákat használó megoldásaival is. Az érdeklődők ezáltal könnyebben és gyorsabban jutnak hozzá az információkhoz. A fiatalok számára VR-játék kipróbálására is újdonság, ami alkalmat ad arra, hogy játszva ismerjük meg a természet és a vadászat szépségeit.
A kiállítás alatt különleges vadfajok, óriás akvárium, velünk élő történelmi hagyományok, vadászkutyás bemutatók, sokszínű kulturális programfelhozatallal kecsegtet. Mindez pedig vásárokkal és a feledhetetlen gasztronómiai élményt garantáló sétánnyal egybekötve fantasztikus élményt nyújt az odalátogatóknak. Lesznek élőállat bemutatók, világbajnok trófeák segítenek megismertetni Földünket, s ezen belül a Kárpát-medence egyedülálló élővilágát. Különlegesség az ország legnagyobb kiállítási akváriuma- melyben akár 2 méteres és 110 kilós halakat is megcsodálhatunk! A folyamatos programok sokszínűsége mindenki számára élményt és tudást ad. Lovasok, solymászok, hagyományos bemutatók, íjászok tartanak bemutatókat.

Forrás: origo, onewithnature2021.org

Fotó: Pixabay

WELL épületek a kiegyensúlyozottabb, egészségesebb életért

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!