Cseh László kórházba került – kibírhatatlan fájdalmai voltak

-

Az hatszoros olimpiai érmes úszónál múlt hét hétfőn elviselhetetlen hasi fájdalmak jelentkeztek – végül kiderült, hogy vakbélműtétre van szüksége. Azonnal kórházba szállították, ahol néhány napot benn is kellett maradnia. Az operáció azóta sikeresen megtörtént, Cseh László épp lábadozik, de az edzésről még egy darabig le kell mondania.

A kétszeres világbajnok az InfoRádiónak nyilatkozott jelenlegi állapotáról. Az ünnepek után azonnal újrakezdte az edzést. Fájdalmai kezdetén azt hitte, egyszerű gyomorrontásról lehet szó, de később be is lázasodott és ezt követően orvosi javaslatra azonnal kórházba ment. Elmondta, hogy már nagyon hiányzik neki a medence és a műtéttől függetlenül nem adja fel a céljait.

“Múlt hét hétfőn volt egy vakbélműtétem, azóta próbálok gyógyulni, erőt gyűjteni,
hogy hamarosan újrakezdhessem az edzéseket. Ha visszatérek a medencébe, biztos, hogy az alap állóképesség visszaszerzésén fogok fáradozni” – fogalmazott Cseh László.

A hétfői műtét zökkenőmentesen zajlott, az úszó szerdán már el is hagyhatta a kórházat. Cseh László azért nem élte meg olyan súlyosnak ezt a nehézséget, mert elmondása szerint kivédhetetlen volt – nem úgy, mint például egy gördeszkázás utáni sérülés. Arra azonban külön figyelni fog, hogy kivárja az elegendő lábadozási időt és ne hirtelen lásson neki az edzéseknek, nehogy emiatt legyen valami baj a későbbiekben. A műtéti seb nem gyerekjáték: akár fertőzés vagy felszakadás is lehet a vége, ha idő előtt megerőlteti magát.

Fotó: HVG

Hátravan még egy utolsó varratszedés, ekkor konzultál majd a orvosával a továbbiakról. Január első hetében már tervezi az edzések újrakezdését, természetesen csak akkor ha erre orvosi engedélyt kap. A műtét utáni nehézségekről és a 2020-as év hatásairól az InfóRádió készített vele interjút, a teljes beszélgetést csütörtökön este fél nyolc után a Vegyesúszás című műsorban lehet meghallgatni.

via: Infostart

Minden amit a Magyarországon jelenleg használt koronavírus oltásokról tudni érdemes

Kategória:

KIADVÁNYAINK

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!