spot_imgspot_img
spot_img

Családi társasjátékok a karácsonyfa alá

-

Article Top Ad (AdSense)

Mutatunk 3 bájos társasjátékot, melyek mindegyike remek ajándék lehet karácsonyra ovisonak és kisiskolásoknak. Mindhárom Pagony társas nagyon esztétikus és szórakoztatva fejleszti a kicsiket.

 

Árnyékmókus

A Berg Judit és Agócs Írisz Maszat és Sári-könyveiből jól ismert szereplőkhöz kapcsolódó társasjáték fejleszti a formafelismerést és a taktilis érzékeket. Sári és barátai nagyot kirándultak, és hazafelé szörnyen elfáradtak. Milyen jó lenne most mókusnak lenni és hipp-hopp hazaugrálni! Hogy gyorsabban teljen az idő, a fák és kerítések árnyékain szökdécselnek haza. A játékosok nekik segítenek megtalálni a megfelelő árnyékokat, amiken hazajuthatnak. Ehhez nem kell mást tenniük, csak ügyesen kitapogatni a megfelelő formákat a vászonzsákban, és kirakni belőlük a kártyájukon látható rajzot, hogy az így felépített árnyékon végiglépkedve elsőként érjenek haza.

Az egyszerű, követhető játékmenet, az egyértelmű színek és formák, a strapabíró alkatrészek révén az Árnyékmókus ideális első társasjátéknak is. A praktikus dobozban négy játékváltozat található különböző korú gyerekeknek, együttműködő és versengő módban is.

Berg Judit meséje nyomán

Illusztrátor: Agócs Írisz

Játék tervezője: Marosvári Tamás

3-6 éveseknek

Játékidő: 20 perc

Játékosok száma: 1-4

Pagony Kiadó

Pizsamaparti Babarókánál

A népszerű Babaróka-sorozathoz kapcsolódó, memóriafejlesztő társasjáték Kiss Judit Ágnes és Egri Mónika karaktereivel, melyben kis takarók alá bújt, pizsamás állatkákat keresgélnek a játékosok.

Babaróka hatalmas pizsamapartit rendezett, minden állatkölyök eljött a környékről. Már mindenki átöltözött pizsamába, de senki sem akar aludni, inkább elbújtak a takarók alá. A játékosoknak kell megtalálni, ki hova bújt. Aki ügyesen megjegyzi, kik bújtak a pihe-puha takarók alá, és a legtöbb állatot felismeri a kis részlet alapján, az nyeri a játékot.

A kicsiknek is könnyen érthető és játszható memóriajátékhoz tartozik egy nehezített és egy kooperatív szabály is, ahol együtt kell minél több kisállatot a dobozbelsőben megrajzolt ágyakba tennünk és betakargatnunk.

A hangulatos, kuckózós játék különlegessége a sokféle, mintás kis takaró, mellyel Babarókát és barátait lehet betakargatni, hogy aztán a gyerekek is álomba szenderüljenek.

Kiss Judit Ágnes meséi nyomán

Illusztrátor: Egri Mónika

Játék tervezője: Győri Hanna

4-8 éveseknek

Játékidő: 20 perc

Játékosok száma: 2-4 fő

Pagony Kiadó

Yunka

Kisiskolásoknak és nagyobbaknak szóló dzsungel-felfedezős társasjáték, mely fejleszti a térlátást és kombinációs készségeket.
A játékban résztvevők lelkes állatvédők izgatottan fogadják a hírt, hogy a dél-amerikai dzsungel egy apró szegletében kihalófélben lévő állatok nyomaira bukkantak. Lehet, hogy pár veszélyeztetett állat újra megvetette a lábát azon a területen? Azonnal meg kell tudni és fel kell készülni az expedícióra, így mindenki saját térképetekkel felszerelkezve egy-egy különleges állat nyomába indul. Vajon ki lesz az, akit a nyomok leghamarabb elvezetnek a lajhárhoz, a skarlát íbiszhez, a selyemmajomhoz és a jaguárhoz?

A Yunkában a közösen felépített, mindig változó dzsungel fölé tartva kell a térképek segítségével minél több nyomot találni, azaz hogy hol is rejtőznek a dzsungel lakói. Nyomnak az számít, ha kialakul a tólapkák és sziklalapkák olyan kombinációja, mint ahogy az a játékos saját térképén szerepel. Szerencse, éles ész, előrelátás és ügyes tájékozódás kell az expedícióhoz! Mivel a saját, átlátszó, letörölhető térképekre minden játékban új kombinációban rajzolhatók fel a szükséges elemek, így az újrajátszhatóság gyakorlatilag végtelen! Az játékban az nyer, aki először találja meg a 3. állatnyomot (könnyebb játékmódban a 6. állatnyomot), vagy akinek a legtöbb állatnyoma van, amikor elfogynak a lapkák.

Illusztrátor: Horváth Ildi

Játék tervezője: Kruppa Gergely

7-10 éveseknek

Játékidő: kb. 30 perc

Játékosok száma: 2-4 fő

Pagony Kiadó

Interjú Kruppa Gergellyel, a játék tervezőjével: https://www.pagony.hu/cikkek/kruppa-gergely-yunka-interju-tarsasjatek-tervezo-terkep-oserdo-kincskereses

Ezeket is nézd meg:

Az óvodai kiközösítés kezeléséről – bájos történet a megküzdésről

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!