spot_imgspot_img
spot_img

Az óvodai kiközösítés kezeléséről – bájos történet a megküzdésről

-

Article Top Ad (AdSense)

A Babaróka-sorozat legújabb kötetének témája az óvodai csúfolódás, melynek feloldására Kiss Judit Ágnes a tőle megszokott érzékenységgel ismét árnyalt és felemelő megoldásokat kínál. A Babaróka cipője című gyönyörű meseregény valós problémát dolgoz fel.

„Vicc az, amin a másik nevet”

Kiss Judit Ágnes Babaróka-könyvei érzékeny, okos és őszinte család-mesék. Valós családábrázolásukkal és valós problémákra adott válaszaikkal, igényes, gördülékeny nyelvezetükkel hatalmas rajongótáborra tettek szert.
A kötetekben az óvodai beszoktatás, a testvérvárás és -születés örömeit és nehézségeit élhetik meg az ovis gyerekek Babarókával együtt. Kiss Judit Ágnes meséi rámutatnak, hogy nem kell mindig tökéletesnek lennünk ahhoz, hogy tökéletes család legyünk, és hogy az igazán szoros kötelékhez hibákon, tévedéseken és bocsánatkérésen át vezet az út.

Az illusztrátor, Egri Mónika kedves rajzai otthonosan meghitt hangulatot teremtenek a mesékhez. A most megjelent legújabb kötetben az ovis kiközösítés áll a történet középpontjában.

Babaróka mesekönyv
kép: Pagony Kiadó

Beilleszkedési nehézségekről

Babaróka már nagyovis, és most épp a Gidóoviba jár. Nehezen indul az év és a beilleszkedés, ráadásul kiderül, hogy Babarókának Doktor Oráng javaslatára gyógycipőt kell viselnie. Amikor az óvodában csúfolni kezdik a rusnya “műpatája” miatt, a családja támogató környezetet és kreatív segítséget ad neki, hogy egyedül birkózhasson meg a helyzettel. Kkiderül, milyen jó, ha együtt lángosozik a család, a habfürdőzés Aprókával, vagy a titokzatos semmizés!
Aztán amikor a közeli Sárga-Láposban tűz üt ki, és menekültek érkeznek a Gidóoviba, ők lesznek a csúfolódás célpontjai. Babaróka ekkor igazán bebizonyítja a bátorságát, és kiáll értük, így az is kiderülhet, hogy a rusnya cipő igazából csodacipő!

A könyv minden gyerek életében előforduló helyzetet, azaz az óvodai bántalmazás, bullying témáját járja körbe. A szakemberek szerint az óvodáskorban időben és jól kezelt szituáció a legjobb alapozás a későbbi helyes viselkedésminták és problémakezelések kialakításához.

A történetből a mesehallgató gyerekek megértik és megtanulják határaik meghúzását, és azt, hogy hogyan, milyen eszközökkel védjék meg magukat vagy másokat, éppen ezért Kiss Judit Ágnes meséje fontos azonosulási pont lehet.

5 éven felülieknek

Beleolvasó a könyvbe: https://www.pagony.hu/cikkek/babaroka-cioje-beleolvaso

A sorozat korábbi kötetei: https://www.pagony.hu/babaroka

Ezeket is nézd meg:

Gyógyulás az érzelmi bántalmazásból

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!