spot_imgspot_img
spot_img

Augusztus 1-én van az anyatejes táplálás világnapja, sztárok tettek közzé szoptatós fotókat

-

Article Top Ad (AdSense)

Több közismert kisgyermekes hazai sztár is megemlékezett arról, hogy ma van az anyatejes táplálás világnapja.

Tóth Gabi és Szinetár Dóra is egy-egy kedves és intim képpel emlékezett meg arról, hogy mennyire fontos egy kisgyermek számára, hogy a lehető legtovább anyatejjel táplálkozzon.

A színésznő, akinek legkisebb gyermeke, a kétéves és Legkisebb gyermeke Down-szindrómával született Benjámin anyatejes táplálását örökített meg  Spanyolország felé egy repülőúton.

„Az UNICEF Magyarország Magyarország jószolgálati nagyköveteként különösen fontosnak tartom minden évben felhívni a figyelmet erre a napra! Ugyanis, kis világunk a szoptatás témájában is egyre tolódik a szélsőségek felé, és szerintem az életben maradásunk alapfeltétele, hogy ebben a témában is találjuk meg az arany középutat, ami mindenki számára élhető, és elfogadható. Nem hiszek a villamosmegállóban a meztelen anyai mellek közszemlére tételének szükségességében, sem abban, amikor a nagycsoportos Pistike egy társaság közepén rángatja elő az anyukája cicijét, aki ezt hagyja. De egyáltalán nem érzem normálisnak, hogy ezek miatt a mások számára zavarba ejtő szélsőségek miatt általánosságban ki kellene jelenteni, hogy “ha szoptatni akarsz, csináld otthon”, vagy hogy “egy éves kor fölött a szoptatás felesleges és ízléstelen”… Itt is, mint oly sok témában, hiszek az egymásra-figyelésben, a jóizlésben, az egészséges szeméremben, és az elfogadásban.

A mellékelt fotó egy hónapja készült Spanyolország felé egy repülőúton, ami pont beleesett Benji délutáni alvás idejébe, de az utazás sok izgalmától úgy fel volt pörögve, hogy csak “egy cicivel” tudtam lenyugtatni, és elaltatni. Ám amint ezen a képen is látszik, úgy is meg lehet etetni egy kisbabát, vagy elringatni szoptatva egy kisgyereket, akár nyilvános helyen is, kellő takarásban, hogy az tényleg senkinek az érzékenységét ne zavarja. Nagyon fontosnak gondolom, hogy HA VALAKI SZERETNÉ szoptatni a babáját, és ezt diszkréten meg tudja tenni, akkor ne kelljen erről lemondania mások prűdsége miatt, ugyanis a szoptatás az egyik legcsodálatosabb ajándék anya és kisbabája közt. Az élet első pár évében pedig az anyatej a legcsodálatosabb táplálék egy növekvő kis ember számára”-írta a képhez.

Tóth Gabi pedig a húsz hónapos kislánya, Hannaróza Máriával készült intim képpel  emlékezett meg a napról.

„Hálás vagyok, hogy fél évig megadatott nekünk Hannarózával! A legtöbb szellemi és lelki fejlődést a szoptatás alatt átélt szép és fájdalmas pillanat adta nekem! Minden anya egy csoda!” – írta.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!