Antal Nimród, a legcoolabb magyar filmrendező

-

Antal Nimródnál kevés sikeresebb magyar filmrendezőt lehetne mondani. A régóta Los Angelesben élő filmest egyre jobban megbecsüli a filmipar, mi pedig abban bízunk, hogy még többet fogunk róla hallani. 49. születésnapja alkalmából olyan érdekességeket válogattunk össze vele kapcsolatban, amelyekről lehet, hogy még te sem tudtál.

Stranger Things

Napjaink egyik legnépszerűbb ifjúsági sorozatáért milliók rajonganak. A legutóbbi, negyedik évadban ráadásul maga Antal is közreműködhetett, két epizódot is ő rendezhetett a sorozatból. A rendező élete legnagyobb sikereként tekint erre a lehetőségre.

Majdnem feladta

Kevesen tudják, de a Stranger Things-es felkérés előtt majdnem feladta a filmezést. Több helyen is azt nyilatkozta, hogy nem jut elég tér az ő egyéni, kreatív ötleteinek, emellett a sikerek is csak mérsékelten jöttek számára.

Kép: Flickr

A Metallica üdvöskéje

Antal nagy kedvelője a zenekarnak. Hatalmas megtiszteltetés érte, amikor 2013-ban a Metallica: Through The Never című koncertfilmet ő készíthette el. Ez igen komoly szakmai -és közönségsikernek bizonyult.

Direkt elhatárolódik a politikáról

Úgy véli, hogy a politika és a közélet szinte minden szegletében jelen van az életünknek, ezért az a hitvallása, hogy a művészetnek egy otiszta és befolyásoltságtól mentes önkifejezési formának kell lennie. Egy interjújában azt mondta, hogy a politika csak eszköz arra, hogy széthúzzák az embereket és gerjesszék a köztük húzódó indulatokat.

Színészi karrier

A színészi pályája ugyan közel sem olyan hangsúlyos, mint rendezői tevékenysége, azért ebbe is volt már lehetősége belekóstolni. Jó kapcsolatot ápol a kultikus mexikói direktorral, Robert Rodriguezzel, így nem is volt kérdés, hogy 2010-es filmjében, a Machetében az egyik kisebb szerepet Antalra osztja.

Kontroll

Az egyik legjobb magyar filmnek tartott Kontroll hozta meg számára az átütő sikert. A metrós alkotás nemzetközileg is nagy elismeréseket ért el. Antal pedig ezután emigrált végleg az Amerikai Egyesült Államokba.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!