spot_imgspot_img
spot_img

Amerikai édesség: újra van kézműves fánkozó a fővárosban!

-

Article Top Ad (AdSense)

Már nem kell szomorkodni, hogy bezárt hazánk leggazdagabb özvegyének belvárosi  fánkozója, és nincs hol fogyasztani ebből a tipikus amerikai édességből. A fővárosban az Astoriánál egy új  amerikai fánkozó nyílt, csupa  szemet gyönyörködtető, kézműves finomsággal.

Nem túl meglepő, hogy egy húsz éve hazánkban  már megfordult, magyarul is jól beszélő  amerikai férfinek, Alex Hemingwaynak jutott eszébe, hogy nyisson egy, minden nagyvárosban fellelhető, ám itthon hiánypótló üzletet. Kaliforniában nevelkedett három gyermeke inspirálta, hisz a lurkók nem elégedtek meg a magyar krémessel és dobostorával, hazai ízekre vágytak.
A tulajdonos és csapata
Az ízig vérig amerika cukorcsodáktól nem kell mást várni, mint amiért sokan megszerették: szemet gyönyörködtetőek és nagyon édesek. Ám ami meglepő, hogy nagyon könnyű a hazai lisztből készült tésztájuk, amire az Amerikából érkező cukormáz kerül.
Több mint 1 évig fejlesztették a receptet
A Cream Donuts and Shakes megnyitása előtt az eredeti amerikai recept továbbfejlesztésével 14 hónapig kísérletezték ki, hogy a lehető legtökéletesebb fánkot kínálhassák a vendégeknek. Ennek a kísérletezésnek részét képezték a különböző íztesztek, de az is, hogy milyen minőségű és hőmérsékletű tisztított vízzel dolgozzanak, mennyi ideig kelesszék, és hogyan kezeljék sütés előtt a tésztát. Az eredmény pedig magáért beszél, a minden nap frissen készített kézműves fánkok könnyedek, levegősek és isteni finomak, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.
 Mindegyik kézzel készül
A Creamben minden fánkot kézzel készítenek, ami a design-ra is igaz, hiszen még azokat a fánkokat is kézzel mintázzák az üzlet cukrászai, amelyek valamilyen 3D-s figurával egészülnek ki. Gépeket nem használnak az díszítés egyetlen fázisában sem, arra azonban nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a sütés tökéletes körülmények között történjen. Azoknak, akik a Cream-ben vásárolnak, el kell felejteni a klasszikus lekváros fánkot, hiszen itt a színes mázak csodáival, speciális feltétekkel és népszerű hozzávalókkal ízesítik a széleskörű kínálatot.
Tematikus hónapok a rendszeres megújulás jegyében
Az alapszortimentben 25 különböző ízesítésű fánkot kínálnak, van köztük kinder tojásos, oreós, karamelles, és még sorolhatnánk. Ezen felül pedig minden hónapban újabb meglepetéssel készülnek a Creamben. Egész évben tematikus hónapok várják majd a vendégeket, és Toy Story, a Super Mario, a Minyonok és a Star Wars is visszaköszön majd idén a fánklapról.
Creamshake az új milkshake
A Cream Donuts and Shakes – ahogyan a neve is jelzi – nemcsak a fánkok, de a shake-ek terén is szeretne újat mutatni a magyar vásárlóknak. A különleges helyben készített kézművesfagylalt alapú ún. creamshake-eket azoknak az édesszájú vendégeknek ajánlják, akik nem riadnak meg az emeletes óriás shake-ektől sem. A kínálatban 5 féle creamshake közül lehet majd választani, a repertoárt pedig időről időre frissítik a vendégek visszajelzései és igényei alapján. A meglepetés pedig biztosan nem marad el, ha valaki a creamshake-ek mellett teszi le a voksát, hiszen az emeletes shake-et szó szerint kell érteni: a krémes fagylalt alapú finomságokat a gumicukortól az Oreo darabokon át rengeteg feltéttel kínálják, a tetejéről nem maradhat el a tejszínhab, a csúcsot pedig minden esetben egy (vagy több) fánk koronázza meg. Persze ha valaki sós finomságra vágyik, az sem marad éhes a Creamben, számukra az amerikai bagelkínálat lesz a befutó az új helyen.
Fotók:Cream Donuts and Shakes
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!