Magyar siker: Tompos Kátya lett az év színésznője a New York Film Awards-on

-

Újabb nemzetközi siker a magyar filmezés területén, ezúttal Tompos Kátyára lehetünk büszkék. A tehetséges színésznő megkapta az év legjobb filmszínésznője díjat a New York Film Awards éves gáláján.

Tarolt a magyar film

Tompos Kátya a Most van most című filmben történő alakításáért kapta meg az elismertést. A filmben egy szökött menyasszonyt játszik, a cselekmény az ara utazását meséli el egy humoros road movie keretei között. Tompos Kátyán kívül számos elismert magyar színész is feltűnik a vásznon, többet között Básti Juli, Scherer Péter és Kovács Lehel. Szajki Péter rendezte, forgatókönyvét is ő írta közösen Szajki-Vörös Adéllal, az operatőri munka pedig Domokos Balázs nevéhez köthető. 

Tompos Kátya sikere a New York Film Awards-on

A New York Film Awards díjairól minden esetben egy tizenkét tagú szakmai zsűri dönt. Kéthavonta választják ki a díjazottakat, a Most van most már bezsebelt öt díjat 2021 júniusában is – köztük a legjobb film díját. Ezzel együtt bekerült azon 12 jelölt közé, akik között kiosztották az éves elismeréseket. A Szajki Péter filmje több amerikai filmfesztiválon is bemutatott idén, nem csoda, hogy a New York Film Awards csapat is felfigyelt az alkotásra. A zsűri a következőt nyilatkozta Kátya alakításáról:

„Tompos Kátya a film elejétől elvarázsol minket a játékával. Játéka elbűvölő, magával ragadja a nézőt a jelenlétével. A magas fokú színészi teljesítményével magával viszi a nézőt egy olyan útra, ahol aztán keményebb és mély dolgokat is sikerül átadnia. A színésznő az elsőre „elkényeztetett lány” képe mögé egyre nagyobb betekintést ad, egyre jobban kibontakozik előttünk egy összetett fiatal nő figurája, aki azért küzd, hogy megtalálja saját magát és a boldogsághoz vezető utat.”

A New York Film Awards egy nemzetközi elismerést, melyet havonta ítélnek oda film- és forgatókönyv kategóriában. A zsűri minden hónapban privát vetítéseken díjazza a legjobb filmeket, és külön interjút készít a havi legjobb film nyertesével. A győzteseket automatikus a Best of Fest (az év filmje) díjára is jelölik. Minden nyertes oklevelet kap, az éves győztes pedig egy NY Film Awards szoborral is gazdagodik, ahogy idén Tompos Kátya is.

Források: Színház Online, New York Film Awards

Itt vannak az idei Oscar jelöltek, magyar szoborra is van esély

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!