spot_imgspot_img
spot_img

Aktivistákat keresnek egy előadáshoz

-

Article Top Ad (AdSense)

A STEREO AKT alkotócsapata ezúttal az aktivizmusról készít dokumentarista előadást, amelyhez közösségileg aktív, civil közreműködők jelentkezését várják.

 

Az előadás során egy csapat, színházból kiábrándult színész új hivatás után néz. Egy kiégést kezelő szanatóriumot nyitnak, ahol budapesti aktivistákat látnak vendégül. Általuk próbálja a Panzió személyzete megérteni, hogy hol találni a reményt manapság, hogy egy napon maguk is újult erővel térhessenek vissza hétköznapi munkájukhoz: a színházhoz.

A bemutatóra május 1-jén kerül sor a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Trafó Kortárs Művészetek Háza nagytermében. Az előadás alapjául a 2022-ben Németországban bemutatott Hotel of Change című munkájuk szolgál.

Aktivista vagy? Vagy csak tevékenyen részt veszel szűkebb/tágabb környezeted jobbá tételében?

Hiszel az alulról jövő kezdeményezésekben? Vagy már csak azokban hiszel?

Szívesen osztanád meg tudásodat, élményeidet, dilemmáidat egy kreatív közegben?

Sok szeretettel vár a Remény Panzió – a STEREO AKT aktivizmusról szóló dokumentumszínházi előadása.

HOTEL OF CHANGE

Csatlakozz hozzánk rövid kérdőívünk kitöltésével és vegyél részt egy alkotófolyamatban, amelyben különböző területekről érkező aktivisták és színházművészek közösen hoznak létre.” – írja a társulat felhívásában.

“A színpadon az aktivisták által képviselt ügyek, illetve az azokkal kapcsolatos dilemmák, kudarcok és sikerek kerülnek fókuszba. A civil szereplők személyes történetein és tapasztalatain keresztül nézünk rá közelebbről azokra az ügyekre, amelyekért megéri küzdeni, és azokra is, amelyekért talán nem éri meg. És ami a legfontosabb, szeretnénk megismerni azokat az embereket, akik e harcok mögött állnak.”

A majdani résztvevőkkel egy márciusi workshopon találkozik személyesen a társulat. A műhelymunka során színházi szakemberek vezetésével kreatív gyakorlatok, történetmesélés és drámajátékok segítségével közös gondolkodás indul az aktivizmusról, alulról jövő kezdeményezésekről, és arról, hogy mi tudja motiválni az embereket a sokszor mostoha kilátások ellenére. A workshop civil résztvevői közül hatan nem csak alkotó-közreműködők, hanem az előadás szereplőivé is válnak majd, akik magukat és ügyüket képviselhetik a színpadon.

Ezen a linken várja az érdeklődők jelentkezését a STEREO AKT legkésőbb február 14. éjfélig.

Fotók: Martin Sigmund

Premier: 80 nap alatt a Föld körül

3 botrányos opera előadás, mely sokkolta a nézőket

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!