spot_imgspot_img
spot_img

Premier: 80 nap alatt a Föld körül

-

Article Top Ad (AdSense)

A Verne Gyula kalandregényéből készült koncertszínházi előadás, a 80 nap alatt a Föld körül február 11-től a Pesti Színházban látható.

A történet 121 szerepét három vígszínházi színész mellett Novák Eszter és Selmeczi György zenés színész osztályának hét tagja, valamint a Lóci játszik zenekar keltik életre. A világutazó Phileas Foggot Karácsonyi Zoltán, szolgáját Szántó Balázs, őket az egész világon keresztül üldöző nyomozót Hirtling István, míg Verne Gyulát Csorba Lóci alakítja. Színpadon átváltozó szereplők, elefántból hajóvá formálódó kellékek és egy fordulatokkal teli történet, melynek csúcspontjai az élő zenekari kísérettel megszólaló dalok.

Phileas Fogg vérbeli angol úriember, aki precíz napirend szerint éli az életét. Köt egy képtelen fogadást, miszerint 80 nap alatt körbeutazza a Földet, mert a menetrend szerint ez lehetséges. Csakhogy a világ nemcsak a menetrendre hány fittyet, hanem Mr. Fogg terveire is, és kezdetét veszi egy őrült utazás vonaton, hajón, lóháton, elefánton, jégvitorláson és minden egyéb járművön. „Egy hirtelen ötlet, egy váratlan gondolat néha az egész életünket felforgathatja és olyan események sorát indíthatja el, mely eddigi világképünket és viszonyrendszerünket új megvilágításba helyezi. Az általam megformált Phileas Fogg egy hirtelen jött fogadás következtében kerül ebbe a helyzetbe. Kizökkenve a szigorú hétköznapi rutinból kalandok sokaságát éli át a 80 napos utazása során a Föld körül. De a fizikai utazás semmi ahhoz képest, amit érzelmileg kell megtapasztalnia. Egy új, számára ismeretlen univerzummal találja magát szemben, ami nem más, mint a szerelem. És mint tudjuk a szerelem mindent felülír!” – meséli Karácsonyi Zoltán.

A TRIP, a Vígszínház és a Kult 2 közös produkciójának rendezője Magács László, míg a dalok zenéjét és a dalszövegeket Csorba Lóci írta. Ráadásul a Lóci játszik zenekar nemcsak kísérője, hanem aktív résztvevője is a darabnak. A 80 nap alatt a Föld körül 12 dalát tartalmazó Lóci játszik lemez már megjelent, az egyik emblematikus számból, az Egy úr mindig úrból pedig videoklip is készült. „Mindig csodálattal néztem a színészekre. Sőt, azt hiszem tartottam is tőlük, mert pillantok alatt nagyszerűbbek tudtak lenni a kocsmában, kávézóban, házibulin, mint én, amíg előkerestem a gitárom, és nagy nehezen behangoltam. A 80 nap próbafolyamata alatt viszont sikerült belelátnunk abba a hihetetlen munkába, amit a színészek és színészhallgatók végeznek. Rá kellett jönnöm, hogy nem lemosni akarnak engem, zenészt a pályáról, hanem ők ezen a fordulatszámon, ezzel a gesztusrepertoárral működnek jól. Én pedig zenészként csinálhatom azt, amit én tudok jól: dalban mesélni el érzelmeket és sztorikat úgy, ahogy arra csak a zene képes. Nagyon örülök, hogy ezt ezen a legendás helyen, a Pesti Színházban, ilyen fantasztikus körülmények között, ezekkel a kiváló társakkal tehetem meg” – meséli Lóci.

„Óriási energiával tölt fel mindannyiunkat a színpadon, hogy a Lóci játszik zenekarnak köszönhetően az élőzene szerves részét és szövetét képezi a történetmesélésnek. Az általam megformált Jean Passepartout egyenes, őszinte és becsületes ember, aki az első pillanattól, minden erejével segíti újdonsült gazdáját az utazásban, és sosem kérdőjelezi meg őt. Élvezi az életet, filozófiája: élj a pillanatnak!” – teszi hozzá Szántó Balázs.

És hogy Hirtling István szerint miért érdemes mindenkinek megnézni az előadást? „Mindenkinek ajánlom a 80 napot, 8 évestől 180 évesig, mert fix, hogy jó zenéket hall, fix, hogy jó szövegek szórakoztatják, fix, hogy remek élményben lesz része és fix, hogy én játszom Fix-et, mielőtt letelepedek Ibizán! Jöjjön Mindenki a Pesti Színházba, hogy velünk utazhasson a Föld körül!”

YouTube – 80 nap alatt a Föld körül – Egy úr mindig úr (zene: Lóci játszik, ének: Karácsonyi Zoltán):

További információ: https://www.vigszinhaz.hu/80_nap_alatt_a_Fold_korul

Grandiózus show-val érkeznek a Budapesti Operettszínház sztárjai

Először játsszák itthon a Háború és béke operaváltozatát

 

FRISS CIKKEINK

Négy ellenállhatatlan stílusválasztás – papucsokkal a főszerepben

A nyári papucsok a forró hónapok elengedhetetlen kiegészítői, hiszen könnyűek, kényelmesek és stílusosak. 2024-ben számos izgalmas fazon és trend vár ránk, amelyekkel még divatosabbá tehetjük nyári ruhatárunkat. Íme, a négy legütősebb fazon!

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!