Aki nincs beoltva, annak maradnak a korlátozások

-

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely több dolgot is kiemelt, amelyek közül az egyik, hogy milyen korlátozásokkal kell számolnia annak, aki nem oltatja be magát.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón arról tájékoztatott, hogy jelenleg mindenki, aki regisztrál két napon belül megkaphatja az oltását, bár ez csak azokra vonatkozik, akik nem válogatnak az oltások között. Ezzel akár napokon belül meglenne az 5 millió beoltott, amely már közelítene a 8 milliós felnőtt lakosság 70%-os átolottságához. Aki választana, annak az online időpontfoglalóban Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat lehet jelenleg foglalni.

Külföldi oltások és utazások

A külföldön beadott oltásokat továbbra sem fogadják el, mivel a külföldi igazolásoknak nincs egységes rendje, de ahogy megszületnek a kormányok közötti kétoldalú megállapodások, ezek az oltások azonnal elfogadásra kerülnek. Függetlenül attól, hogy kit melyik vakcinával oltottak, a nyári utazásoknak a kétoldalú megállapodásoknak köszönhetően nem lesz akadálya.

A miniszter szerint a legfrisebben mért szennyvízadatokból egyelőre nem látszik, hogy a nyitásnak drámai következménye lenne, mindössze néhány budai kerületben, és két vidéki nagyvárosban, Szolnokon és Debrecenben emelkedett kismértékben a koronavírus örökítőanyaga.

Megmaradó korlátozások

Jelenleg a felnőtt lakosság közel 53%-át oltották be, és ők azok, akik lassan visszatérhetnek a megszokott élethez. Azonban a járványügyi korlátozások augusztus végéig megmaradnak az oltással nem rendelkező felnőttek számára, ami azt jelenti, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehet majd koncertekre, fesztiválokra menni, illetve szállodákba és éttermekbe menni.

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!