spot_imgspot_img
spot_img

A világ legjobbjai Szegeden

-

Article Top Ad (AdSense)

Nemrég jelentette be visszavonulását az aktív versenyzéstől, de a Szeged International Airshow látványos programsorozatában azért láthatjuk a világ legeredményesebb vitorlázó műrepülőjét, Tóth Ferencet. Az ország legnagyobb érdeklődésre számító repülős rendezvénye szeptember 9-11 között lesz a Szegedi Repülőtéren. 

A Szeged International Airshow évek óta a repülés művészetéről szól, és a világ legjobb pilótái mutatják be tudásukat egy rendkívül látványos show keretében. Idén szintén itt lesznek a legnagyobb hazai és nemzetközi nevek, köztük minden idők legjobb vitorlázósa, Tóth Ferenc, aki összesen tizenkét alkalommal lépett nagy nemzetközi versenyen a dobogó legfelső fokára, ezzel a világ legeredményesebb vitorlázó műrepülője. Nyolc alkalommal nyert világbajnokságot, háromszor lett Európa bajnok és a Világjátékok aranyérmét is bezsebelte. Több mint 25 éve szeli a levegőt, azonban nemrég bejelentette visszavonulását az aktív versenyzéstől. Ezentúl az utánpótlás nevelésére fordítja erejét, célja, hogy 2024-re egy dobogós csapatot állítson össze. 

Tóth Ferenc

Tóth Ferencen kívül természetesen mások is részt vesznek a Szeged International Airshow-n. Itt lesznek olyan hazai kedvencek, mint Besenyei Péter, Vári Gyula, Veres Zoltán, de érkezik a Red Bull Helicopters, a Yak Association, a Hawks of Romania, a Silver Chicken, a Blanix Team, Marek Choim, Martin Graef vagy a CollMot Entertaiment, de láthatjuk repülni a Magyar Honvédség gripeneit is. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!