Most olvasott
Kollekció a fenntarthatóság jegyében

Kollekció a fenntarthatóság jegyében

Grönlandi házak színvilágát idézik meg a dzsekik, pólók hátizsákok.

 

Gabriel Lewis és Karina Graeter amerikai kutatók a legmodernebb radarmegoldásokkal kétezer kilométeren át vizsgálják Grönland nyugati jégtakaróját. Kutatásuk célja, hogy a jégolvadás sebességének mérésével olyan klímamodelleket állítsanak fel, amelyek segítségével könnyebben kiszámíthatók a Föld felmelegedésének lehetséges következményei. Az olvadás háttérfolyamatainak megértésével a jég olvadásának, és így a tengerszint emelkedésének mértéke megjósolható, a változás hatása kiszámítható, mindez pedig lehetővé teszi, hogy az emberiség hatékonyabban készülhessen fel az olvadás következményeire. Az expedíciót a Fjällräven túrafelszerelés-gyártó svéd vállalkozás ruházattal és felszereléssel támogatja, s a cég közösségi felületein nyomon is lesz követhető a két kutató munkája, 2018 tavaszától.

 

A két kutató többek között a Fjällräven megújuló Greenland Updated kollekciójának darabjait viseli. Érdekesség, hogy a svéd cég éppen egy grönlandi sarkvidéki expedícióból ihletet merítve dobta először piacra az akkori outdoor iparban úttörőnek számító Greenland Jacket túrakabátot. Az anyagra bármikor felvihető és lemosható víztaszító Greenland Wax viaszrétegnek köszönhetően a legkülönbözőbb időjárási körülmények között is használható kabát népszerű lett a túrázók körében.

 

E hagyományok élednek újjá az új kollekcióval, melynek legtöbb darabját, a legújabb ruhaipari trendnek megfelelően, környezetbarát anyagból gyárt. Ez az anyag a méhviaszból és paraffinból készült Greenland Wax viasztömböt használva bármikor környezetbarát módon impregnálható, vagyis innovatív módon tehető vízhatlanná.

See Also

A Greenland Updated tavaszi-nyári termékei Magyarországra is megérkeztek, s a kínálat bemutatója alkalmából bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót is szervezett a Fjällräven magyarországi csapata 2018. február 15-én Budapesten, a Hemingway Étteremben. A cég magyarországi értékesítési igazgatója, Beszédes Zsolt tolmácsolásában először voltak láthatók azok minőségi kabátok, dzsekik, ingek, pólók, táskák, hátizsákok, melyek a legkülönbözőbb élénk és pasztellszínekben pompázó grönlandi házak színvilágát idézik meg.

Kapcsolódó cikkünk: Szánhúzás az Északi-sarkkörön

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme. All Rights Reserved.
Ugrás a lap tetejére