5 tipp a jégkockatartó ötletes felhasználására

-

Nyáron, a nagy melegben gyakran előkerül a jégkockatartó, ám nem is hinnénk, hogy mennyi mindenre bevethető a hűsítő kockák elkészítésén kívül. Megmutatjuk ennek a konyhai eszköznek 5 ötletes felhasználási módját.

Fűszernövényes kocka

A sütésnél jól jöhetnek ezek a pici, előre elkészített ízbombák. A jégkockatartóba friss fűszereket kell beleszórni, majd olívaolajjal vagy vajjal felönteni őket. A fagyasztóban szépen megmerevednek az adagok a formában.

kép forrása: pinterest

Mini tároló

A sok apró, kallódó, de hasznos tárgynak is tárolója lehet a jégkockatartó. Ezekbe bele lehet tenni például cérnákat, gombostűket, szögeket, kapcsokat is. Az ékszerek rendszerezésében is hasznát vehetjük.

kép forrása: pinterest

Csokis finomság

A gusztusos házi készítésű desszertedhez eperre, málnára, sárgadinnyére és olvasztott csokoládéra lesz szükségünk. A kiválasztott csokit a megolvasztás után öntsük a gyümölcsökre. A mélyhűtőben pár óra alatt kész kis falatkákká állnak össze. Fagylalttal fokozhatjuk az ízélményt.

kép forrás: pinterest

Fagyasztott gyümölcs

Teákban, limonádékban jól mutatnak a gyümölcsös jégkockák. A jeges darabokhoz az a legjobb, ha teljesen friss alapanyagokat használunk. A kedvenc gyümölcseinken kívül mentalevelet és citromkarikákat is lefagyaszthatunk.

kép forrása: pinterest

Házi jégkrém

Az otthon elkészített jégkrém sokkal egészségesebb, mint a boltban vásárolt, mert az alapanyagokat mi választjuk ki. A házilag előállított édesség kevesebb cukrot is tartalmaz. Öntsünk natúr joghurtot a formákba, majd szórjuk bele a kedvenc gyümölcsünk felszeletelt darabkáit. Zabpehellyel is feldobhatjuk a krémünket. Nyomjunk fogpiszkálót a massza közepébe.

kép forrása: pinterest

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!