spot_imgspot_img
spot_img

5 durva tömegbaleset Magyarországon

-

Article Top Ad (AdSense)

A március 11-ei tömegbalesetben az M1-es autópályán többen is megsérültek, egy ember pedig meghalt. Sajnos nem ez az első ilyen borzasztó baleset Magyarországon, mivel korábban is volt már rá precedens.

Március 11-én, szombat délután 32 személyautó, 5 kisteherautó és 5 kamion ütközött az M1-es autópályán, a fővárosból kifelé vezető oldalon. Ez Magyarország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesete, amiben 40-en sérültek meg, és egy ember meghalt, és több száz millió forintra rúg az anyagi kár. A balesethez vezető körülményeket a porátfúvás során fellépett rossz látási viszonyok okozták, és az, hogy ennek ellenére sokan nem lassítottak le. A helyszínen apokaliptikus állapotok uralkodtak: lángoló autók, menekülő emberek. Sajnálatos módon az eset nem egyedülálló, és korábban is előfordultak már hasonló balesetek.

fotó: freepik

2017. február 15.

Az M43-ason bekövetkezett tömegkarambolban 7 jármű ütközött össze: 2 román kamion, 2 kisteherautó, 1 román busz és 2 bolgár kisteherautó. A pálya Románia felé vezető oldalán, a határátkelőtől nagyjából egy kilométerre történt az eset. 15-en megsérültek, és 4 halálos áldozata volt a balesetnek, amit a sűrű köd okozta rossz látási viszonyok idéztek elő. A halálos áldozatok között két török, egy román és egy bolgár állampolgár volt. – olvasható a Hungarokamion oldalán.

2017. december 22.

Még egy jelentős tömegbaleset történt 2017. december 22-én, az 52-es számú főút Solt és a kisizsáki bekötőút közötti szakaszán. Ismételten a köd, valamint a jeges út játszott nagy szerepet abban, hogy 20-30 jármű egymásba szaladt. Egy ember súlyosan, hárman könnyebben megsérültek. Két másik baleset is történt aznap: az egyik, a főút 44-es kilométerszelvényében, míg a másik a fülöpszállási vasúti átjáróban.

2018. december 19.

Az M3-as autópálya Miskolc irányába tartó oldalán az 50-es kilométernél, 8 személyautó és 2 kamion rohant egymásba. 4 ember sérült meg a balesetben. Az Index cikkéből kiderül, hogy nem sokkal később újabb baleset történt az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán. Bag közelében 1 kisbusz és 2 személygépjármű is összeütközött.

fotó: freepik

2021. október 18.

Ahogy a Tényekben is beszámoltak róla: az M0-ás autóúton, Szigetszentmiklósnál 10 személygépkocsi rohant egymásba. A balesetben 8-an megsérültek. Egy vezetés technikai oktató szerint azért is csapódtak bele ennyien egymásba, mert nem tartották be a követési távolságot, valamint túl gyorsan haladtak az autók.

2022. december 23.

Durva nap volt 2022. december 23-a, mivel az M5-ösön 15 helyen történt baleset Szeged irányában, amiben 40 autó volt érintett. A balesetet a hatalmas köd idézte elő, és mint kiderült: ennél az esetnél sem tartották be a követési távolságot. Az egyik legsúlyosabb baleset aznap az M3-as autópálya 12-es kilométernél, a XV. kerület térségében, a fővárosból kifelé vezető szakaszon történt, ahol 6 gépkocsi ütközött össze.

Az 5 legdurvább atomkatasztrófa – nem Csernobil volt a legsúlyosabb eset

A 10 legnagyobb földrengés a világon

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!