3 isteni forrócsoki, amellyel megkoronázhatod a napodat

-

Azért is imádjuk a telet, mert vannak finomságok, amelyeket csak ilyenkor lehet elkészíteni. Mint például a forró csoki, amelynek most három újragondolt változatát mutatjuk be.

Fehér forrócsoki:

yellowblissroad

Hozzávalók:

2,5 dl tej,

2,5 dl tejszín,

230 gramm fehércsoki,

1,5 tk vanilia aroma,

csipet só,

díszítéshez tejszínhab és színes szórás, mályvacukor (ízlés szerint).

Elkészítés:

Egy közepes lábosban kezdjük el összemelegíteni (nem forraljuk fel!) a hozzávalókat egészen addig, amíg a fehér csokoládé fel nem olvad a tejes keverékben és az egész sima és selymes nem lesz. Ha elkészült csinos pohárba töltjük, tetejére halmozunk egy jó adag tejszínhabot, megszórjuk és ha még valaki fokozná az élvezetet, akkor egy kis mályvacukor is kerülhet a tetejére. Édes bűnözés…

Mexikói forrócsoki:

wondermom

A champurrado fűszeres és szuperkrémes, és körülbelül annyi ideig tart elkészíteni, mint amilyen gyorsan el is fogy.

Hozzávalók:

5 dl tej,

230 g étcsokoládé,

2,5 dl tejszín,

1 tk fahéj,

1 tk őrölt chili,

csipet szerecsendió.

Elkészítés:

Közepes lángon lassan olvasszuk össze a tejet és a csokit, és amikor a csokoládé teljesen elolvadt adjuk hozzá a tejszínt és a fűszereket. Melegítsük össze az egészet, majd ha kész, öntsük poharakba és díszítsük kedvünk szerint reszelt csokival, tejszínhabbal, csokiöntettel, fahéjjal vagy akár pillecukorral.

Gyömbéres forrócsoki:

happyfoodstube

Miért is ne kombinálhatnánk a forró csokit és a mézeskalácsot, amely felmelegít és azonnal ünnepi hangulatba hoz.

Hozzávalók:

0,5 l víz,

mézeskalács fűszerkeverék,

5 ek barnacukor,

250 ml habtejszín,

2 ek porcukor,

500 ml tej,

4 ek cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés:

A fűszerekből és a barna cukorból a víz hozzáadásával 8-10 perc alatt szirupot főzünk. Míg a szirup bugyog, felverjük a tejszínt a porcukorral. Ha elkészült a szirup és elégedettek vagyunk az ízével, akkor mehet bele a tej és a kakaópor, simára keverjük, majd visszatesszük a tűzre és kb. még egy percig főzzük. Végül bögrékbe töltjük, ráhalmozzuk a tejszínhabot, és a tetejét meghintjük egy kis fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel.

Ha tetszettek ezek a forró csodák, akkor itt további recepteket találhatsz:

Mennyei gyümölcsös édességek

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!