spot_imgspot_img
spot_img

20 év után megszületett a tökéletes kávé

-

Article Top Ad (AdSense)

Húsz évig tartó kutatás és elkötelezettség csúcspontjaként született meg a tökéletes kávé, amely kivételes és felejthetetlen ízélménnyel ajándékoz meg.

Vajon létezik a tökéletes kávécserje? A Nespresso szerint egyértelműen igen, ugyanis kávészakértőinek több mint 20 évnyi kutatómunkával sikerült megalkotniuk egy olyan új kávéfajtát, amely méltó lehet erre a címre. A kávé a N°20 (number twenty) nevet kapta, utalva arra a húsz évre, amíg ez a nagyívű projektmunka folyt. A csábító narancsvirág aromákban és friss, citrusos ízjegyekben gazdag kávé a maga nemében páratlan alkotás, amely rendkívül limitált mennyiségben lesz elérhető a márka kínálatában.

A farmerek már évszázadok óta keresztezik a kávécserjéket azért, hogy olyan ellenállóbb palántákat nemesítsenek, amelyek kiváló minőségű kávébabot teremnek. Ebből a folyamatból merítettek inspirációt a Nespresso szakemberei is, amikor úgy döntöttek, hogy megalkotják a tökéletes ízprofillal rendelkező kávét. A N°20 nevű variáns megalkotásán a kávémesterek 2003 óra fáradhatatlanul dolgoztak, végül több mint két évtizednyi kutatómunka eredményeként született meg ez a páratlan ízű élvezetes meglepetés.

A tökéletesség húszéves keresése

A Nespresso kávészakértőit a gazdálkodók hagyományos mezőgazdasági módszerei ihlették, akik nemzedékről nemzedékre keresztezik a különböző kávéfajtákat, hogy egyre ellenállóbb növényeket hozzanak létre. Ezek alapján a kávémesterek kiválasztották a legfinomabb ismert Arabica fajtákat, hogy azok keresztezésével egy kiváló minőséget és kivételest ízt adó nemesítést hozzanak létre. Ehhez meg kellett találniuk az ideális terroirt is, amelyben az új fajta megfelelően fejlődhet, ugyanis ilyen ritka kávéfajta nem él meg akárhol. Számos kísérleti telepítést követően végül a kolumbiai Cauca és Caldas régiókban sikerült megtalálni a N°20 számára ideális talajt. Az új Arabica-változatból egymillió cserjét telepítettek itt, és 59 helyi kávétermelő gondosan felügyelte a fejlődésüket.

cauca-kávé
fotó: flickr.com

A sokévnyi odafigyelés meghozta az eredményét: az így kapott kávé ritka és kifinomult ízzel büszkélkedhet, amely több mint 900 aromát képes felszabadítani, beleértve a narancsvirágot, a friss citrusféléket és a jázmin finom ízjegyeit.

Kivételes minőség és fenntarthatóság

A Nespresso hitvallásához híven – amely szerint a kávé jó dolgok mozgatórugója lehet – az
új fajtát termesztő 59 farmer mindegyike részt vesz a Nespresso AAA Sustainable Quality TM Programjában. A programban a vállalat az elmúlt 20 évben világszerte szoros kapcsolatot épített ki a kávétermesztőkkel, hogy megóvhassák a természetet a kávétermő vidékeken, és ellenállóbbá tegyék az ott élő közösségeket is.

nespresso-kávé-nr 20
Fotó: unsplash.com

Ez nem csupán azt jelenti, hogy a részt vevő farmerek felárat kapnak a fenntartható, kiváló minőségű kávé termesztéséért, hanem hogy szakmai is szociális kérdésekben is számíthatnak a Nespresso szakembereire, akik tanácsadással, képzésekkel és a helyi szervezetekkel karöltve szociális kezdeményezésekkel is segítik őket és közösségeiket.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!