150 éve dolgozik korszerű technológiával és eszközökkel a Continental vállalat

-

A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már tíz lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez.

A munkavállalók hazánk mellett Németországtól az ázsiai országokon keresztül az Egyesült Államokig a világ 58 országában próbálhatják ki tudásukat. A német technológiai cég – amely idén ünnepeli 150 éves évfordulóját – 235000 munkatársa a lehető legkorszerűbb technológiákkal és eszközökkel végzi a munkáját. A gyártásból kikerülő termékek, illetve a fejlesztési területen elkészülő szoftverek és szolgáltatások pedig a Continental-nál jelen lévő folyamatos innovációról tanúskodnak. 

Amikor napi 24 órában folyik a gyártás, nagyon a fontos a gyártósorok és a folyamatok stabilitása, fenntarthatósága. Egy ilyen gyártás támogatása és fejlesztése rendkívül izgalmas és kihívásokkal teli feladat, többek között erről beszélt Gál István folyamatmérnök, aki a budapesti Continental-nál dolgozik.

Mi a munkája pontosan?

 Folyamatmérnökként dolgozom a 48V BSG Mild Hybrid generátor projekten. Az én feladatom a gyártósorok felkészítése és fejlesztése a folyamatos gyártásra. A 48V BSG generátor projekt nürnbergi és a budapesti csapat együttműködésével valósult meg. Ezt a generátort a Mild hibrid hajtásrendszerekben alkalmazzák. A vízió a projekt mögött az autó károsanyag kibocsátását csökkenteni az élhetőbb tisztább jövő érdekében.

Hogyan néz ki egy átlagos munkanapja?

A napom a gyártógépek ellenőrzésével kezdődik. A társosztályokkal közösen kiértékeljük a gyártósoraink teljesítményét. A legfőbb szempontok a minőség és a folyamatos gyártás fenntartása, fejlesztése. Ezt követően sorbejárást tartunk a technikusokkal és a sorvezetőkkel. A közvetlen visszajelzések rendkívül fontosak a számomra, ezért mindig megbeszéljük az esetleges nehézségeket és folyamatban lévő fejlesztések tapasztalatait. A nap további részében figyeljük a folyamatokat és keressük a további fejlesztési lehetőségeket.

Gál István

Mi jelenti a legnagyobb motivációt a munkája során?

Izgalmas belegondolni, hogy az utcán már az általunk gyártott indító generátorok csökkentik az autók károsanyag kibocsájtását. Nem csak Európában, hanem az USA-ban és Ázsiában egyaránt. Azon felül, hogy egy jó előrelépési lehetőség volt, nagyon élveztem, hogy a projekt során rengeteg új technológiát ismerhettem meg. Sokat tanulhattunk egymástól mind a közvetlen, mind a külföldi kollégáktól. Egy nagyon összetartó csapat alakult ki, akikhez bármikor fordulhatok, ha nehézségekbe ütközöm.

Ajánlaná ismerőseinek a Continentalt, mint munkahelyet? 

Számomra a Continental folyamatos lehetőséget nyújt a fejlődésre emberileg és szakmailag egyaránt. Az ipar 4.0 leginnovatívabb technológiáit használva minden nap rejt valami kihívást magában, valami esetet, amit meg kell oldani és ha ez sikerül, akkor biztosított a sikerélmény, ami egy fontos tényező a szürke hétköznapokban. A Continental számomra egy nagyon jó közösséget jelent, így jó szívvel ajánlanám az ismerőseimnek! 

 

Kategória:

KIADVÁNYAINK

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!