spot_imgspot_img
spot_img

11 lelkesítő idézet a ma 57 éves Michelle Obamától

-

Article Top Ad (AdSense)

Michelle Obama ügyvéd, író, anya, feleség és néhány évvel ezelőtt ő volt az Egyesült Államok első afro-amerikai first ladyje. A világ egyik legbefolyásosabb asszonya, aki munkájával és személyiségével napról-napra emberek ezreinek ad erőt és bátorítást. Íme a bizonyíték:

 1. „Én vagyok az élő példa arra, mi minden lehetséges, ha a lányokat az életük első percétől kezdve szeretik és féltő gonddal nevelik a körülöttük lévő emberek.”
 2. „… ha elbújunk, és nem határozzuk meg mi önmagunkat, igen gyorsan és helytelenül mások fognak definiálni bennünket.”
 3. „Szabaduljunk meg az előítéletektől és az általánosításoktól, mert csak fölöslegesen megosztanak! Így könnyebben rátalálhatunk mindarra, ami közös bennünk.”
 4. „A siker nem arról szól, hogy mennyi pénzt keresel. Hanem arról, hogy hogyan tudod megváltoztatni más emberek életét.”
 5. „Az erős férfiak az igazi példaképek nem érzik szükségét annak, hogy elnyomják a nőket, csak hogy magukat hatalmasabbnak érezhessék.”
 6. „Semmit sem kell mondanunk az utálkozóknak. Egyáltalán nem kell őket tudomásul venni. Egyszerűen csak minden reggel felébredünk, és a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. Ez elhallgattatja őket.”

 1. „Vannak idők, amikor hangosnak kell lennünk, és kimondani, amit gondolunk. Ezt minden egyes hatalmat jelképező helyiségben meg kellett tennem, ahol csak megfordultam, és meg kellett tanulnom, hogy a hangomnak értéke van. És ha nem hallatom a hangom, akkor mi értelme van annak, hogy ott vagyok abban a helyiségben?”
 2. „Ma már úgy gondolom, ez az egyik legfölöslegesebb kérdés, amelyet felnőtt gyereknek feltehet: “Mi leszel, ha nagy leszel?” Mintha a felnőttség lenne a végállomás. Mintha egy adott ponton valamivé válnánk, és ezzel vége is lenne.”
 3. „Annyira hajtott a teljesítménykényszer és a késztetés, hogy mindent tökéletesen csináljak, hogy nem vettem észre a jeleket, és rossz irányba kanyarodtam.”
 4. „A nők egész életükben ezektől a megaláztatásoktól szenvednek. Füttyögések, fogdosások, tettlegesség és elnyomás formájában. Mindezek sérülést okoznak. Gyengítenek minket. Némelyik sebesülés olyan apró, hogy alig látszik. De vannak óriási, tátongó, soha be nem gyógyuló sebek. Akárhogyan is, egymásra rakódnak. Cipeljük őket mindenhová, az iskolába, onnan a munkába, majd haza, így nevelünk gyerekeket. Velünk vannak, ha imádkozunk, bármikor, ha előre akarunk lépni.”
 5. „Nem leszünk képesek egyszerre megoldani a világ összes baját, de sose becsüljük alá saját jelentőségünket. A történelemben ugyanis azt láthatjuk, hogy a bátorság ragályos lehet, és a remény saját élete kelhet.”
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!