10 dolog, amit nem tudtál Ethan Hawke-ról, akiért megvesznek a nők

-

Elmúlt 50, de a nők még mindig megvannak vadulva Ethan Hawke-ért, aki egy élő legenda. Olyan nagysikerű filmekben láthattad, mint a Kiképzés, A hét mesterlövész, a Fekete telefon, csakhogy néhányat említsünk a tengernyi pazar filmje közül, amellyel az évek során megörvendeztetett bennünket.

Az elmúlt évtizedekben ontotta magából a jobbnál jobb filmeket, néha egy évben többet is. Láthattuk már szinte minden műfajban. Volt már bűnöző az Életeken át krimiben, Interpol-ügynök a Fegyvernepper háborús drámában. Mesteri alakításokat láthattunk tőle a horrorműfajban, mint amilyen a Daybreakers – A vámpírok kora, a Sinister vagy a Fekete telefon. Nagyot villantott A 13-as rendőrőrs akciófilmben, meg A hét mesterlövészben, ami western. Ennek a fickónak nem szokása csalódást okozni, szóval nem meglepő, hogy Hollywood egyik legtermékenyebb és legnépszerűbb színésze. Már csak jobban meg kellene ismerni!

Ethan Green Hawke 1970. november 6-án született a texasi Austinban. Édesanyja Leslie jótékonysági munkás volt, míg apja, James Hawke biztosítási aktuárius volt. A szülei a középiskolában szerettek egymásba, és Leslie 18 évesen szülte Ethant. Később elváltak a szülők, amikor a fiúcska 4 éves volt, de 10 éves korában újraházasodott az anyja, azután a család a New Jersey állambeli West Windsor Townshipbe költözött.

Nos, ez volt a bemelegítő. Rápörögtél már Ethanre? Akkor jöjjenek a tények:

Eredetileg író szeretett volna lenni – és lett is

A középiskolában író akart lenni, de felkeltette érdeklődését a színészet. 13 évesen debütált a színpadon, a McCarter Színházban George Bernard Shaw Saint Joan című produkciójában. A középiskola elvégzése után színészetet tanult a pittsburghi Carnegie Mellon Egyetemen. Viszont közben nem mondott le az írói karrierről, mert amikor sikeres, befutott színész lett, három könyvet is megjelentetett. 1996-ban jött ki az első, The Hottest State. A történet egy fiatal színészről szól, aki őrülten beleszeret egy énekesbe. 2007-ben el is készítette hozzá az élőszereplős adaptációt is. 2002-ben adták ki a második könyvét, a Hamvazószerdát, ami felkerült a New York Times Bestseller listájára. 2021-ben érkezett a harmadik könyve, A Bright Ray of Darkness.

Majdnem feladta a színészetet

Az első komolyabb film, amiben szerepelt, az 1985-ös Űrrandevú, amiben egy iskolásfiút játszott. A film nem volt sikeres, és ez elvette a kedvét a színészettől. Még jó, hogy nem állt le, mert az 1989-es Holt költők társasága világszerte ismertté tette.

Kedvenc színésztársa Jed, a farkas

Szinte Hollywood összes kiválóságával dolgozott már együtt, de neki egy négylábú a kedvenc színésztársa, akivel öröm volt együtt dolgoznia. Jeddel, a félvér farkassal az 1991-es Fehér Agyarnak köszönhetően ismerkedett meg. Ez volt az első film, amelyben már főszereplőként mutatkozott be.

Mindenáron benne akart lenni a Star Warsban

Meglepő vagy sem: a kedvenc filmje a Star Wars, és az volt az álma, hogy egyszer szerepelhessen az egyik filmben. A Star Wars: Az ébredő Erő megjelenése előtt felkereste J.J. Abramst, hadd szerepeljen a filmben, az sem bánja, ha csak wookie-ként. Sajnos Hawke álma akkor nem teljesült. De idén játszott a Marvel Holdlovag sorozatának mind a hat epizódjában, a főgonosz Arthur Harrow szerepében. Tekintettel arra, hogy a Star Wars és a Marvel is a Disney szellemi tulajdona, talán ezzel is megelégszik.

Rendezői székben is ült már

2001-ben debütált rendezőként a Chelsea Walls című független drámával, amely öt küzdő művészről szól, akik a híres New York-i Chelsea Hotelben élnek. A film kritikailag és pénzügyileg is bukás volt. Ezenkívül videoklip-rendezőként is kipróbálta magát, mikor klipet készített Lisa Loeb 1994-es Stay című dalához.

Színészként is gyakran feltűnik a Broadway-en

Filmes munkái mellett Hawke számos színházi produkcióban szerepelt. A Broadway-en 1992-ben debütált Anton Csehov A sirály című művében.

Szabályosan átírta a Mielőtt filmek forgatókönyvét

Az 1995-ös Mielőtt felkel a Napban nyújtott alakításával több millió nő szívét elrabolta. A mindent elsöprő szerelme Julie Delpy-vel a sokadik alkalom után is könnyeket csal az ember szemébe. A színésznővel együtt dolgozták át a forgatókönyvet, és jól tették, hiszen garantált siker lett, elvégre még két részen keresztül élvezhették a rajongók kettejük szerelmét, meg persze Hawke látványát a Mielőtt lemegy a Napban, és a Mielőtt éjfélt üt az órában.

A gyerekeinek dadusa lett a második felesége

1998-ban feleségül vette Uma Thurmant, akit az 1996-os Gattaca forgatásán ismert meg. Két gyermekük született, Maya és Levon Roan Thurman-Hawk. Viszont 2005-ban elváltak, miután állítólag Hawke megcsalta a feleségét. Három évvel később már feleségül is vette Ryan Shawhughes-t, aki egyetemista korában, egy rövid ideig dadaként dolgozott náluk. Azóta tőle is született két lánya, Clementine Jane és Indiana. Mindenesetre egyszer kijelentette: az első házassága nem Ryan miatt ért véget.

Az egyik lánya is szuperhíres lett

Uma Thurmannel közös lánya, Maya szintén színészi pályára lépett és napjaink egyik leghíresebb színésznője, a Stranger Things sorozat óta, amelyben Robin Buckley-ként láthattuk. Azóta A félelem utcája 1. részben és a Do Revenge-ben is megcsillogtatta tehetségét.

Feministának vallja magát

Ezt se sűrűn hallani egy férfi szájából, nem igaz? Hawke nyíltan feministának vallja magát, és bírálta a filmbizniszt, amiért az „fiúklub”. Minden nő nevében: köszönjük Ethan!

forrás: comingsoon.net, képek: pinterest

A színész, akinek a régi filmjeit a mai gyerekek is imádják

Ideje tisztázni Vivien Leigh életét – Olvasmány a színésznőről

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!