spot_imgspot_img
spot_img

Újabb fekete komédia jön – itt a Szajré!

-

Article Top Ad (AdSense)

Joe Orton szatirikus bohózata a sötétebb humor kedvelőinek lehet majd nagy kedvence. Az erkölcsi tabudöntögető, angolszász krimiparódia december 1-től lesz látható a Thália Télikertben.

A darab 1966 óta fut sikerrel Anglia és Amerika színpadain, nálunk Szervét Tibor rendezésében, Szabó Győző, Gubás Gabi, Hevesi László, Jaskó Bálint, Zayzon Zsolt és Bell Márton szereplésével kerül színre. Két tolvaj kirabolja a temetkezési vállalkozó melletti bankot. Az így szerzett pénzt egyikük nemrég meghalt anyjának koporsójában helyezik el megőrzésre, amíg a váratlanul beállító nyomozót nem sikerül lerázniuk.

A történet Mrs. McLeavy temetésének napján játszódik. Gyászos a hangulat a házban, az asszony három napja hunyt el. Teste a nappali közepére helyezett koporsóban fekszik. Fay (Gubás Gabi), a meghalt feleség ápolónője, mindent megtesz, hogy a tisztességes, vallásos és jámbor Mr. McLeavy (Szabó Győző) a lehető leghamarabb túltegye magát a gyász időszakán – azt sem bánná, ha még ma éjjel megkérné a kezét. Hal (Hevesi László) – Mr. és Mrs. McLeavy fia – problémás huszonéves. Titkolózik, valamit rejteget a szekrényében, és láthatóan nem anyja halálával van elfoglalva – külföldi utazást tervez. Dennis (Jaskó Bálint), a temetkezési vállalkozó megérkezik, hogy a koporsót a temetésre szállítsa és Hallal egy rossz hírt is közöl: Truscott nyomozó (Zayzon Zsolt) gyanút fogott, és hamarosan idejön, hogy átkutassa a házat a bankrablásból származó pénz miatt…

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!