spot_imgspot_img
spot_img

Teret neveztek el Mancsról, az életmentő kutyáról

-

Article Top Ad (AdSense)
Mancs, az életmentő kutya nevét viseli ezentúl Miskolcon a Szemere utcai Szinva-híd melletti terület, ahol Lehoczki László világhírű keresőkutyájának szobra is áll. A hős mentőkutya emléke előtt tiszteleg ezzel a város. 

Kutyák – az ember társai, segítői

Mindig örömmel számolunk be magyar büszkeségekről, világraszóló tettekről. Így mi is írtunk a fölrengés sújtotta Törökországban életeket mentő magyar mentőkutyákról. Lelkesen számoltunk be arról is, hogy Karma kutya világbajnok lett tavaly. A múlt nagyjairól sem feledkezünk meg, Mancsról is többször írtunk már.
Mancs, a 2006-ban meghalt németjuhász kan kutya, a miskolci Spider Mentőcsoport mentőkutyája volt. Gazdájával, Lehoczki Lászlóval több sikeres mentőakcióban is részt vett. Igazán híressé az 1999-es izmiti földrengés tette, amikor egy hároméves kislányt mentettek ki a segítségével a romok alól, miután már 82 órája ott tartózkodott. Mancs részt vett a mentésben többek között a 2001-es salvadori és indiai földrengéseknél is.

Egy hősre emlékezve

Veres Pál, miskolci polgármester nemrég a Miskolci Állatsegítő Alapítvány adománygyűjtő jótékonysági bálján jelentette be, kezdeményezni fogja, hogy a Szemere utcai Szinva-híd melletti területet Mancsról nevezzék el.
Mancsnak nem sokkal korábban, a törökországi földrengés után Törökországban is szobrot állítottak, annak mementójaként, hogy az ő segítségével sikerült megtalálni és megmenteni egy hároméves kislányt egy 1999-es, ugyancsak Törökországot sújtó katasztrófa idején.
A Miskolci térelnevezés is egy gesztus.
A mentőkutya előtti tisztelgésért a kutyus gazdája, Lehoczki László is hálás, ezt Facebook-oldalán írta:
Kapcsolódó:
kutyás könyvek
Kutyás könyvek kép: Envato Elements
https://bcoolmagazin.hu/szorakoztato-szivmelengeto-meghato-kutyas-konyvek/
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!