Karma, a magyar mentőkutya világbajnok lett

-

Magyar mentőkutya, Karma állhatott a dobogó legfelső fokára Olaszországban, az augusztus 16-21. között megrendezett I. Egyéni FCI Mentőkutya Világbajnokságon. A hírről a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számolt be Facebook-oldalán.

 

Mi is örömmel adunk hírt a magyar győzelemről, a világbajnoki címet szerző hétéves mentőkutya sikeréről. A malinois fajtájú, beszédes nevű Karma kutya büszkén állt a dobogón a gazdájával, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában dolgozó Leczki Sarolta tűzoltó főtörzszászlóssal. Karma a legmagasabb összpontszámot elérve előzte meg osztrák és dán kollégáit.

Mentőkutya
kép: A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook-oldala

A megmérettetésen a 18 országból érkezett kutyás csapatok három fázisban mutathatták meg tudásukat: nyomkövetésben vagy területkutatásban vagy romkutatásban.

A magyar csapat tagjait a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége delegálta a világversenyre, a kiutazó team szakmai irányítását pedig, a MEOESZ tagszervezeteként, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat koordinálta. A versenyzők felkészítésében a Pécsi Mentőkutyás Egyesület, valamint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vett részt.

Szívből gratulálunk mi is!

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Ezek is érdekelhetnek:

Idős kutyák menedéke – állatvédők az öreg ebekért

Ingyenes állatorvosi ellátás a Máltai Szeretetszolgálat programjában

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!