spot_imgspot_img
spot_img

58 éves? Wow!  Sandra Bullock csúcsformában

-

Article Top Ad (AdSense)

Vannak olyan színésznők, akik az idő múlásával egyre szebbek lesznek. Sandra Anette Bullock csodálatos szépségével mindig is meghazudtolta korát. Most – 58 évesen – is bálványozzák a férfiak. Számos kasszasiker kötődik a nevéhez, és ezekkel beírta magát a filmtörténelembe.

Fotó: Flickr

Sandra Bullock

Született Sandra Anette Bullock néven Virginiában, 1964. július 26 -án. Sokan nem tudják, hogy európai gyökerekkel bír, sőt német állampolgársággal is rendelkezik, folyékonyan beszéli a német nyelvet. Ezt annak köszönheti, hogy édesanyja – Helga Meyer operaénekesnő – révén német származású. Édesapja – John Bullock – alabamai énektanár. Fiatalkorában 12 évet töltött Németországban (Bajorországban) és Európa más országaiban. Már gyermekként is megnyilvánult tehetsége, nyolc éves korában előadásokban szerepelt. Nürnbergben, Bécsben és Salzburgban lépett fel. Karrierje viszont Amerikában kezdődött igazán, mikor családjával visszaköltöztek.

Fotó: Flickr

Sandra Bullock sikeres huga – Gesine Bullock Prado – teljesen távol áll a hollywoodi karriertől. Pont olyan szépséges, mint testvére, viszont ő sikeres vállalkozóként építette fel életét.

Fotó: Flickr

Sandra Bullock karrier és hírnév

Az USA-ba való visszatérte után az észak-karolinai Greenville-ben színészetet tanult. Miután az egyik vizsgaelőadáson, Csehov Három nővér -ben nagy sikert aratott, 1990 -ben a A dolgozó lány című tévésorozatban, majd 1991 -ben a Szerelmi bájital című romantikus vígjátékban kapott főszerepet. Ekkor már felfigyelt rá a szakma. A filmvásznon 1987 -ben debütált egy kisebb szereppel – a Hangman című thrillerben -, majd nagy sikert aratott 1998-ban az Átkozott boszorkák című filmmel.

Fotó: Flickr

Sztárrá válása A pusztító (1993) című filmmel kezdődött, ahol Sylvester Stallone, Wesley Snipes mellett játszott, majd a Féktelenül (1994) akciófilm Keanu Reeves oldalán tette híressé. Innentől pedig sorra kapta meg ikonikus főszerepeit. Aludj csak, én álmodom (1995), A hálózat csapdájában (1995), Ha ölni kell (1996). Majd elválik! (1998).

Fotó: Flickr

A 2000 -es évektől szerepelt a Beépített szépség (2000) , a Két hét múlva örökké (2002) , a Nász-ajánlat (2009) , a Női szervek (2013) és az Ocean’s 8 – Az évszázad átverése (2018) című vígjátékokban. Komolyabb hangvételű szerepei voltak az Ütközések (2004), a Megérzés (2007) és a Madarak a dobozban (2018) című filmekben.

Sandra Bullock: „Akkor jöttem rá, hogy híres vagyok, amikor a fejem felett megjelent egy fényképezőgép, pedig épp pisiltem.”

Fotó: Flickr

Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, forgatókönyvíró, filmproducer

A szív bajnokai (2009) című életrajzi filmjével, Leigh Anne Tuohy üzletasszony megformálásáért megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscart és hasonló kategóriában a Golden Globe-díjat is. A 2013-as Gravitáció című sci-fi thrillerrel ismét jelölték a két díjra. 1996-ban már a legjobban fizetett színésznők közé sorolta a szakma. Mindeközben forgatókönyvíróként, producerként és rendezőként is kiváló alkotások kerültek ki kezei közül.

Fotó: Flickr

Sandra Bullock visszavonult

Nemrégiben történt bejelentése alapján – az 58 éves színésznő visszavonul. Ezt azzal indokolta, hogy elfáradt, és szeretne több időt tölteni pájával,  Bryan Randall-al és gyermekeivel. Két gyermeket fogadott örökbe – 2010. április 28-án Louis Bardo Bullock, majd 2015. decemberében Laila Bullock érkezett a családba.

Fotó: Flickr

Visszavonulása is elég bravúrosra sikerült, hiszen még elvállalt néhány szerepet, többek közt a hazánkban nemrégiben megjelent The Lost City főszerepét. A film – melynek producere is volt – kasszasikerként koronázta meg a színésznő visszavonulását.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!