spot_imgspot_img
spot_img

Helen Mirren, a filmkirálynő, aki 77 évesen elégedett a korával

-

Article Top Ad (AdSense)

Helen Mirren nem csak, hogy eljátszotta a királynőt, hanem ő maga a királynő. Fenséges, előkelő és tiszteleltreméltó jelenség, aki mentes minden allűrtől és köszöni, nagyon jól érzi magát a nyolcvanhoz közelítve.

Ez látszik is rajta. Érdekes lénye csak úgy sugárzik az elégedettségtől. Ha gonoszkodni akarnánk, mondhatnánk, hogy könnyű neki, hiszen híres színész, tele van pénzzel, megtehet bármit, amit csak szeretne. De mi nem vagyunk gonoszak, Helen Mirren pedig nem ez a típus. A későn érő sokkal jobban illik rá, hiszen a hírnév és a siker „csak” negyvenes éveiben talált rá. És bár nehéz elképzelni egy olyan világot, ahol Helen Mirren neve nincs a legnagyobbak közöt, sikere nem más, mint a szeretet és a fáradhatatlan erőfeszítés eredménye.

Hamlettől a világhírnévig

Orosz bevándorló lányaként született Londonban 1945. július 26-án, és mindössze 13 éves volt, amikor megnézett egy amatőr Hamlet produkciót, ami örökre meghatározta az életét. A tévé nélkül felnövő lányt annyira lenyűgözte ez az eltúlzott drámaiság, hogy nem tudott elszakadni ettől a világtól. Az lett az álma, hogy olyan világban élhessen, ahol ilyen mesés dolgok megtörténhetnek.

A huszas éveiben az Antonius és Kleopátra című darabban olyan lenyűgözően játszott, hogy ő lett a legfiatalabb színész, akit a Royal Shakespeare Company meghívott tagjai közé. Fantasztikus szerepek következtek, 1984-ben a Cannes-i Filmfesztiválon megkapta a legjobb női főszereplőnek járó díjat, 2003-ban a drámáért tett szolgálataiért pedig a Brit Birodalom Rendjének Hölgy Parancsnoka kitüntetést.

Mindezek a hangzatos címek, díjak, és több mint 40 éven át tartó színházi munka után Hollywood csak 61 éves korában kezdett kopogtatni az ajtaján, amikor eljátszota II. Erzsébetet A királynő című filmben. Fiatal korában nem lett volna elég bátorsága eljátszani, hatvan felett viszont már érezte, hogy eljött az ő ideje. A döntés kifizetődő volt, mert nem csak Oscar-díjat kapott az alakításáért, hanem négy Emmy-díjat és egy Tonyt is.

A hosszú házasság titka ‘a la Helen Mirren

A 77 éves színésznek van egy elmélete: azért vannak még mindig együtt férjével, Taylor Hackforddal, mert sok időt töltenek külön, így mindig nagyon örülnek, ha végre látják egymást. Bár Hackfordnak korábban volt két házassága, mindketten életük szerelmeként írják le egymást, és Helen Mirren többször is hangúlyozta, hogy érdemes volt megvárni az igazit.

helen-mirren-házasság
Fotó: flickr.com

Annak ellenére, hogy házassága révén van két „mostoha” gyereke, mindig igyekszik nyilvanvalóvá tenni, hogy soha nem szeretett volna saját gyermeket, és nem azért, mert nem szereti a gyerekeket. Hosszú évekkel ezelőtt volt egy időszak az életben, amikor dolgozott magán, hogy tényleg akarja, mert ez volt a társadalmi elvárás. Ám végül nem tudta meggyőzni magát, és ez egy olyan döntés volt, amit azóta sem bánt meg.  Egyébként meg, nagyon elégedett azzal, ahol tart az élete, és nem aggódik sem a kora, sem az öregedés miatt.

Nem plasztikáz, nem retusál

Olyan amilyen, és ezt vállalja. Olyannyira, hogy ő volt az első, aki hangosan kimondta, hogy milyen káros az „öregedésgátlás” és a retusálás használata a szépségiparban, mert hátrányos helyzetbe hozza a nőket. Persze ez nem azt jelenti, hogy Helen Mirren nem sminkel és nem használ semmilyen szépségápolási terméket. A hangsúly azon van, hogyan érezzük magunkat és ez hogyan hat a viselkedésünkre. Minden muníció jól jön ebben a kihívásokkal teli, gyorsan változó és bonyolult világban, így a smink és a krémek is. De nem a szépség a legfontosabb. Mindannyiunkban ott van sok más tulajdonság, ami olyan erős és kihangúlyozandó, mint a szépség. Ezek azok a tulajdonságok, amelyek miatt Helen Mirren ünnepli magát és életkorát. Bízik magában és élvezi a körülötte lévő világot. Mert nem számít hány évesek vagyunk…

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Helen Mirren (@helenmirren) által megosztott bejegyzés

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!