spot_imgspot_img
spot_img

Retró Balaton, én így szeretlek!

-

Article Top Ad (AdSense)

 Nincs szükség az egész magyar tengert bejárni ahhoz, hogy érezzük, rengeteg helyen megállt az idő.  Elég volt a Siófok- Zamárdi közötti rövid szakaszon végig biciklizni, és csak kerekedett a szemünk, mennyi minden maradt változatlan az elmúlt 30 év alatt.

Vannak dolgok, amik az elmúlt évtizedek alatt sem változtak. Hogy ez jó vagy sem, azt nehéz eldönteni. Az biztos, hogy gyakran csodálkozom rá egy-egy tipikus építészeti remekműre, vagy az ősrégi vendéglátó egységekre, amik egyszerűen nem hajlandók követni az idő szavát.  Úgy is mondhatni, hogy az elmúlt évtizedek alatt alaposan lepukkantak,  ennek ellenére mégis van valami egyedi abban, ahogy sikerült érintetlenül  megőrizniük az 1970-80-as évek szocialista feelingjét. Persze, lehetne sok mindent modernizálni, újra építeni, de akkor elillanna az a különös báj, amit a mai napig belengi a  Balaton partját. Ilyen pedig szinte csak náluk van, hogy a Nyugat-Európából idelátogató, egykor menőnek számító német turistának nem kell régi fényképeket mutogatnia az unokájának, ha be akarja mutatni gyermekkora nyári vakációinak helyszínét! Elég csak pár helyen végig sétálni és megelevenedik a múlt.

 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!