5 érdekes okoseszköz, ami vigyázni tud az egészségünkre

-

Annyi okoseszköz van már körülöttünk, hogy az életünk részéve váltak ezek a kütyük. A telefonjaink, az óráink, a mérlegeink, a porszívóink, a kameráink, és sorolhatnánk még. A legmodernebb technológia előnyeit kiaknázó használati tárgyak világában néztünk szét.

Olyan holmikat gyűjtöttünk össze, amelyek még nem mondhatóak mindennaposnak a háztartásokban, ám az a céljuk, küldetésük, hogy könnyebbé, egészségesebbé, stresszmentesebbé tegyék az életünket.

Sajnos azonban megvan az áruk…

1. Okostányér

Némi túlzással, marketinges szöveggel élve azt is mondhatjuk, hogy ezzel a Smartplate termékkel egy személyes táplálkozási tanácsadóra tehetünk szert. A Fiftly terméke hatalmas segítség lehet azoknak, akiknek szoros, előre komolyan megtervezett az étrendje, és akiknek egészségügyi okokból nagyon oda kell figyelni az étkezésre. De a diétázók kedvence is lehet az okostányér, hiszen szenzorok, beépített kamerák és Bluetooth-kapcsolat segítségével igyekszik megkönnyíteni a bűnbeesés nélküli kajálást.

okostányér
kép: www.getsmartplate.com

Az okostányér képes beazonosítani és lemérni a ráhelyezett ételeket, az adatokat pedig továbbküldeni a hozzá tartozó telefonos alkalmazásra, hogy a felhasználónak ne kelljen kézzel vezetett étkezési naplóba lejegyezgetnie az ételek tulajdonságait. Ami tényleg nagyon izgalmas, hogy a tányér az ételekben található szénhidrátokról, fehérjékről, zsírokról és nátriumról is képes információkat tárolni. Itt találtunk rá: www.getsmartplate.com

Itt bele is nézhetsz a működésébe:

 

2. Okosvilla

A HAPIfork intelligens villa állítólag annyira érti a dolgát, hogy magát a villát és a hozzá tartozó alkalmazást tanulmányok tapasztalatai alapján, orvosi kezelési célokra fejlesztették ki.  Az okosvillákat széles körben elérhetővé tették, így bárki használhatja őket, ha szeretné lelassítani az evését, normalizálni az ételmennyiség bevitelét.

okosvilla
kép:https://hasznaltalma.hu

Valahogy így kell elképzelni ezzel a  villával az evést: minden egyes tányértól a szájig tartó mozdulatot regisztrál, feljegyzi a percenkénti “lapátolások” számát. Ezen felül rögzíti az étkezések hosszát és az étkezések között eltelt időt. Túl gyors evés esetén a nyél fényjelzéssel és enyhe vibrációval jelzi, lassíts! Az eredményeket USB-n vagy bluetooth-on feltölthetjük egy appba, ahol minden fent említett dolog lekövethető. Állítólag a fogyásban is segít!

Ehhez az eszközhöz is van egy kedvcsináló videó:

3. Okospalack

Stílusos, letisztult formavilágú, és nagyon elegáns ez a meglehetősen figyelmes palack. Az Equa Smart okospalack rozsdamentes acélból készült. A 680 ml-es palackok nemcsak az optimális folyadékbevitelhez nyújt segítséget, hanem motiválja is a tulajdonosát egy egészségesebb életvitelre is, nem mellesleg nagyon trendi a megjelenése.

okospalack
kép: https://myequa.com

Equa okospalack fénye felvillan mielőtt  – kis túlzással, de lelkes felelősségteljességgel kezelve a dolgot – a kiszáradás folyamata megkezdődne. Ezáltal megelőzhetővé válik akár a levertség, fáradtság, fejfájás. Például itt is be tudod szerezni, ha megtetszett: https://www.insmart.hu/termek/equa-smart-okospalack/

Itt mindenféle verziót találsz belőle: https://www.myequa.hu/termekek

Videót erről a termékről is mutatunk:

4. Elektromos ételhordó 

A Pro InnovaGoods elektromos autós ételhordó azoknak lehet praktikus, akiknek nincs idejük otthon vagy étteremben étkezni, viszont nem tudnak meglenni házikoszt, otthon előre elkészített étel nélkül. A műanyagból, rozsdamentes acélból és szilikonból készült hipermodern ételhordót elég az autó szivargyújtóhoz csatlakoztatni és megvárni, amíg az étel felmelegszik. A különálló rekeszeknek köszönhetően a külön porciózott ételek, a köret és a főétel nem keverednek össze.

elektromos autós ételhordó
kép: https://www.eredetiajandekok.hu

Az összecsukható, kézre álló fogantyúk lehetővé teszik az ételhordó szállítását. Megbízhatóan működik a hermetikus lezárás is a szilikon peremmel:a csepegés és a kiömlés gyakorlatilag kizárt.

Mi a www.eredetiajandekok.hu oldalán találtunk rá.

Itt pedig egy videó az dobozról és a benne rejlő lehetőségekről:

5. Intelligens ébresztőóra

Manapság már sokak karján ott van az aktivitásmérő óra, ami nagyon sok mindenben segítségünkre van, hiszen a lépésszámláláson túl az mélyalvásig megannyi dolgot meg tud figyelni. Meglehetősen drága az aXbo ébresztőóra, és a hozzá tartozó karkötő kinézete sem annyira dekoratív, de megemlítjük ezt a szerkentyűt is, mert figyelmet érdemel.

Az aXbo ébresztőóra egyedülálló algoritmusa meghatározza az optimális ébresztési időt a különböző alvásfázisok során észlelt mozgások alapján. Az ébresztőóra számára a kényelmes textilből készült karkötő szolgáltatja a szükséges információkat. Az óraszabadalmaztatott, egyedülálló technológiával és formatervezéssel rendelkezik.

okos ébresztőóra
kép: axbo.com

Ami nagyon tetszik az okos ébresztőórában:

  • a relaxációs hangok esténként segítik az elalvást és azonnal automatikusan kikapcsolnak, amint az óra érzékeli, hogy elaludtunk
  • számítógéphez csatlakoztatható és a software segítségével kiértékelhetők az alvásfázisok és a testmozgás
  • powernap funkció elősegíti az egészséges délutáni szunyókálást.

Itt is beszerezhető: fabulo.hu

Videó a működéséról:

Ezeket a cikkeinket is nézd meg:

Beköltözhet az életünkbe Alíz, a robotkutya

Mutatós divatcikkek autógyártási hulladékból

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!